Record aan Nederlandse reserveringen bij Vacanze Col Cuore

Record aan Nederlandse reserveringen in Italië bij Vacanze Col Cuore. Het Nederlands/Italiaanse familiebedrijf ziet een flinke stijging aan boekingen, vooral voor luxe glamping- accommodaties.

Vacanze col Cuore noteerde afgelopen weekend een record aan omzet en boekingen vanuit Nederland voor een verblijf op een van de Italiaanse resorts. Het Nederlands/Italiaans familiebedrijf, dat acht vakantieparken omvat, waarvan zeven in Italië, ziet vooral grote vraag naar luxe en/of bijzondere glamping-accommodaties. Deze piek ontstond nadat zaterdag het nieuws naar buiten kwam over mogelijke versoepelingen van de corona-maatregelen. Dit resulteerde in meer dan 600 boekingen voor een Italiaanse glampingvakantie. “Alleen al de aankondiging van een reisadvies over het buitenland, was waarschijnlijk het beslissende duwtje in de rug. Mensen staan te popelen om hun vakantie buiten Nederland vast te leggen,” aldus Loek van de Loo, eigenaar en oprichter van Vacanze col Cuore.

Vacanze col Cuore

Zodra de media berichtten dat er mogelijk vanuit het kabinet een reisadvies voor het buitenland zou volgen, was er enorme toeloop op de site van Vacanze col Cuore. De afgelopen dagen was het zelfs drukker dan ooit op de website en ook de telefoon stondroodgloeiend. Boekingen waren er vooral voor de luxe accommodaties, die heel veel ruimte, privacy en comfort bieden, liefst in combinatie met airco een mooi uitzicht. “Onze Cottage next XL Panorama bijvoorbeeld, mét jacuzzi, mocht zich verheugen op een grote belangstelling. Hetzelfde geldt voor onze nieuwe nostalgische Glamping Collection: een Amerikaanse schoolbus en een Airstream, een jaren ‘70 caravan-klassieker eveneens uit de USA. Alle ruim en van alle luxe gemakken (incl. een hottube) voorzien, en ook nog eens eyecatchers qua design.”

Amerikaanse schoolbus

Eindelijk de teugels vieren

Volgens Van de Loo is de vraag naar juist luxe glampingconcepten te danken aan de hoge prioriteit die mensen geven aan hun vakantieplezier. “Lange tijd kon er niets. Nu het erop lijkt dat vakantiegangers eindelijk weer de teugels mogen laten vieren, willen ze ook de zekerheid hebben dat dit werkelijk hun droomvakantie wordt. Alles moet tot in detail kloppen.” Ook vorig jaar na de eerste lockdown zag Van de Loo eenzelfde behoefte ontstaan. Daarom investeerde Vacanze col Cuore afgelopen najaar juist in luxe accommodaties en ontstondonder meer het idee van de Glamping Collection. “Schoolbus en Airstream zijn volledig gerenoveerd en voorzien van alle comfort met behoud van het retro-uiterlijk. Hetzelfde geldt voor de Shasta, een historische caravan met een jaren ’60 uitstraling. Dit design zorgt vooreen enorm ‘Wow-effect’. Helemaal Instagram-waardig. Zo kunnen de gasten ook het thuisfront laten zien dat ze genieten van hun perfecte vakantie.”

Leestip:  De glamping upgrade
Over Vacanze col Cuore:

Vacanze col Cuore bezit in Italië drie glampingresorts, drie glampingboutiques en een luxe vakantiepark. Sinds eind vorig jaar is daar in Nederland Papillon Country resort aan toegevoegd. Eigenaar Nederlander Loek van de Loo geeft hier, samen met zijn familie, leiding aan, kort nadat hij het bedrijf Vacanceselect in 2018 verkocht aan het Franse Vacalians.

Website Vacanze Col Cuore: www.vacanzecolcuore.com

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in