Optimist on Tour leert kinderen gratis zeilen, kanoën en suppen

Vakantiebeurs heeft de wind dit jaar in de zeilen. Het zal misschien niet gaan stormen in de Jaarbeurs in januari, maar een stevig briesje zal er wel staan in de hal van Nederland Waterland, dat de naam dit jaar meer dan waar maakt. Er wordt namelijk zelfs een soort binnenbad aangelegd waar kinderen kunnen leren zeilen, kanoën en suppen. Sportieve kleren vereist en misschien voor de zekerheid een extra, droog setje.

De zeilplas op de Vakantiebeurs is een initiatief van het Watersportverbond. Onder de naam Optimist on Tour wil het kinderen enthousiast maken voor de watersport door hen de eerste beginselen van het zeilen bij te brengen. “Via Optimist on Tour wil het Watersportverbond kinderen op een laagdrempelige manier laten ervaren hoe leuk de watersport is. Na hun eerste meters op het water zien we kinderen altijd blij uit hun boot stappen. Na deelname aan Optimist on Tour is de vervolgstap naar een aangesloten vereniging of zeilschool klein: ze kunnen hier gratis een proefles volgen. Zo maken we een nieuwe generatie enthousiast voor de watersport!”, vertelt de eveneens enthousiaste hoofdinstructrice Ilse Köpping.

“Dit initiatief op de Vakantiebeurs is heel laagdrempelig”, vult Tessa Daems van het Watersportverbond aan. “Alle bezoekers van de Vakantiebeurs tussen de acht en twaalf jaar kunnen meedoen. Ervaring met watersporten is niet nodig, alleen een zwemdiploma! Natuurlijk is het verstandig om je vooraf via de website www.optimistontour.nl aan te melden om zeker te zijn van een plekje, maar mocht je dat niet hebben gedaan en er is op de dag zelf plek, dan kun je natuurlijk ook deelnemen. Om te leren zeilen, of om kennis te maken met kanoën of suppen, staand peddelen op een soort surfplank.”, zegt Daems.

Leestip:  Welke brandblusser koop je voor camper of caravan?

“Overigens organiseren wij Optimist on Tour al jaren, ook op telkens wisselende locaties door het hele land. Zodoende hebben al bijna 80.000 kinderen tussen de acht en twaalf jaar kennisgemaakt met de watersport. Optimist on Tour is dus een succes en we gaan daar dan ook zeker mee door. Dit betekent ook dat kinderen die niet naar de Vakantiebeurs komen of het daar droog willen houden, zich via de website www.optimistontour.nl kunnen inschrijven voor één van onze evenementen. In de winter organiseren we namelijk regelmatig zeillessen in overdekte zwembaden en in de zomer zijn we altijd op mooie plekken buiten te vinden. De agenda is uiteraard ook op de website te vinden. Hoe dan ook, alle kinderen van Nederland zijn van harte welkom en had ik al gezegd dat het helemaal gratis is?”, stelt Daems tot besluit lachend een retorische vraag.

Leestip:  Anti muggen middel, muggenlamp of deet?
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in