Op vakantie in eigen land? Ga tuinkamperen!

Door de corona crisis en het negatieve reisadvies dat momenteel geldt, is het vrijwel onmogelijk om op vakantie te gaan. En hoe lang zal dit nog duren? Gaan we deze zomer op vakantie? Daar heeft helaas niemand antwoord op. Maar wat kun je doen om toch nog een vakantie gevoel te hebben dit jaar? Juist: tuinkamperen! Wij vertellen je graag hoe je dit kunt doen.

 

Tover je tuinhuis om tot mini vakantie huisje

Een leuk project zo tijdens dat vele thuiszitten: je tuinhuis inrichten als vakantiehuis. Wellicht gebruik je het nu slechts als opbergruimte, maar de ruimte in een tuinhuis biedt mooiere kansen dan als een schuur te fungeren. Je kunt er bijvoorbeeld, met een tv en bank een gezellige plek van maken om te vertoeven. En heb jij een tuinhuis met overkapping? Dan kun je onder deze overkapping heerlijk kamperen. Ook zonder overkapping kun je gewoon kamperen. Zet je tentje neer in de tuin en geniet van het slapen in de natuur! Door te tuinkamperen heb je toch nog het gevoel op mini vakantie te zijn. Weliswaar in eigen tuin, maar dat is ook wat waard. Ook voor kinderen in tuinkamperen een unieke ervaring en een echt uitje! Samen de tent opzetten en er in slapen: onwijs spannend en leuk voor de kids.

Als je het écht goed wil doen en van jouw tuinhuis of blokhut een vertrek wil maken waarin je ook echt kunt slapen, raden we aan je tuinhuis te isoleren. Als je tuinhuis geïsoleerd is kun je er meer in gaan leven en er een tweede huisje van maken waar ook vrienden en familie in kunnen logeren.

Goed eten mag niet ontbreken!

Nu je heerlijk aan het genieten ben van jouw mini vakantie in de tuin, mag goede spijs natuurlijk niet ontbreken! Zorg dat er lekkere hapjes aanwezig zijn, zodat je gezellig kunt picknicken op het gazon. Ook wanneer de avond valt wil je een lekker diner op tafel kunnen zetten. Om het vakantiegevoel compleet te maken kun je heerlijke groenten en een goed stuk vlees op de barbecue gooien, om vervolgens aan te schuiven aan de tuinset en te genieten van een goed diner.

Sluit de avond af rond het kampvuur

We zeiden net dat door goed eten het vakantiegevoel compleet is, maar dat is misschien niet helemaal waar! Een gezellig, warm kampvuur met marshmallows maakt het vakantiegevoel pas écht compleet. Een kampvuurtje maakt dat je de hele avond gezellig buiten zit, je afdwaalt in het vlammenspel en je de tijd helemaal vergeet. En als er iets belangrijk is tijdens je vakantie, is dat tijd geen rol speelt en het zo laat kan worden als je zelf wil.

Zo klinkt tuinkamperen wel heel gezellig toch? Dus, wanneer tover jij je tuinhuis om en zet jij je tent buiten op? Bij Fonteyn vind je talloze tuinhuizen in verschillende soorten en maten.

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in