Op reis in het land van ABBA en Pippi Langkous

Reishandboek Zweden – Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

De laatste jaren is het razendsnel gegaan: Scandinavië als vakantiebestemming groeit enorm in populariteit. De constitutionele monarchie Zweden profiteert daar sterk van, zonder dat het land overlopen wordt door het toerisme of haar unieke uitstraling van rust en harmonie verliest. Tot voor kort kenden we Zweden vooral dankzij Volvo, Abba, Pippi en natuurlijk het overbekende woonwarenhuis. Dat het land veel, heel veel meer te bieden heeft ontdek je in Reishandboek Zweden van Antonette Spaan dat deze week verscheen.

Op vakantie naar Zweden ga je voor de bijzondere, stille natuur. Voor de prachtige, eindeloze landschappen, om te genieten van het buitenleven en van de ontspannen manier waarop de Zweden leven. In de zomer kun je er wandelen, mountainbiken, kajakken, vissen en wildkamperen. In de winter wordt er in Zweden vooral geskied, maar kun je er ook sneeuwschoenwandelingen maken, ijsvissen, een hondensledetocht maken en last but not least: het Noorderlicht ervaren. Liever wat meer drukte? Bezoek dan de bruisende steden als Stockholm, Göteborg of Malmö.

Leestip:  ACSIVerzekeringen - Verzekerd op vakantie

Reishandboek ZwedenAntonette Spaan is verrassend volledig in deze reisgids. Uiteraard beschrijft ze alle bezienswaardigheden en toeristische hoogtepunten, en ook een top-tien ontbreekt niet. Maar daarnaast schrijft ze bijvoorbeeld over Solo reizen als vrouw in Zweden, fooien, religie en geschiedenis. Kortom; Spaan biedt met dit uitgebreide Reishandboek Zweden veel meer dan je van een reisgids verwacht. Ze maakt de ondertitel ‘praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden’ volledig waar.

Alle reisgidsen in de reeks Reishandboeken van Uitgeverij Elmar zijn op identieke wijze samengesteld. Eerst een stevig deel met historische en culturele achtergrondinformatie, zodat je het land en de mensen ook werkelijk leert kennen. Daarna volgt een deel met praktische informatie over bijvoorbeeld gezondheidszorg, valuta, openbaar vervoer en alles wat je moet weten bij de voorbereiding voor een reis. En pas daarna volgen alle bezienswaardigheden, die onderverdeeld worden naar regio en streek. Kaarten en plattegronden maken het boek compleet.

Leestip:  Bevoegdheid om eigen verkeer veiliger te maken

Reishandboek Zweden

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

288 pag. | Paperback | Uitgeverij Elmar | € 19.99 | ISBN 9789038928616

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in