Op reis in het land boordevol tegenstellingen: Reishandboek Tjechië

Bij Uitgeverij Elmar verscheen onlangs: Reishandboek Tsjechië – Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

Over Tsjechië zijn geschiedenisboeken vol geschreven. Het land heeft dan ook op zijn zachtst gezegd een turbulente historie, de sporen daarvan zijn nog altijd in het dagelijks straatbeeld terug te vinden. Je hoeft geen groot kenner te zijn om te zien dat de oude geschiedenis dit land pittoreske dorpjes en sprookjeskastelen heeft geschonken, terwijl de recente geschiedenis, met haar oostblok-architectuur, zich aan je opdringt. De sporen van de recente geschiedenis worden geleidelijk aan opgeruimd terwijl de grandeur van de oude geschiedenis wordt hersteld. Op deze manier heeft Tsjechië zich ontwikkeld tot een heerlijk, veelzijdig, verrassend vakantieland.

Reishandboek Tsjechië is een reisgids om mensen te laten genieten van alles wat het land te bieden heeft. Maar in het eerste deel van het boek schrijft Jan Willen Hamel ook over de geschiedenis, over de rol van religie, over Jan Palach en Václav Hamel. Daarmee tilt hij dit boek uit boven het niveau van andere reisgidsen.

Leestip:  Het Juragebergte in de lente: drie tips voor buitenactiviteiten

Reishandboek TsjechiëTsjechië heeft veel gezichten: de gastvrije dorpjes met ambachtelijke huizen zijn zorgvuldig gerestaureerd terwijl daarentegen de grauwe buitenwijken van de steden weinig vreugde uitstralen. Verspreid over het land vind je in Tsjechië meer dan tweeduizend sprookjeskastelen en mysterieuze ruïnes. Door de ongerepte natuur is Tsjechië ook een land voor wandelaars. Wie rust en ruimte zoekt kan dwalen door de eindeloze bossen in het Reuzengebergte, zich verbazen over de wonderbaarlijke rotsformaties in het Boheems Paradijs of neerstrijken aan een van de meren. Fietsers komen aan hun trekken op de duizenden kilometers fietsroute die de Tsjechen de afgelopen jaren hebben aangelegd.

Tsjechië is dus veelzijdig en biedt mogelijkheden voor elke portemonnee, of je nou een camping of een vijfsterrenhotel zoekt. De gastvrije bevolking, beperkte afstanden en goede toeristische infrastructuur maken dit land ideaal voor een heerlijke zomervakantie, stedentrip of wintersportreis.

Leestip:  Vijf alternatieve wintersporten in berggebied Isère Franse Alpen

Alle reisgidsen in de reeks Reishandboeken van Uitgeverij Elmar zijn op identieke wijze samengesteld. Eerst een stevig deel met historische en culturele achtergrondinformatie, zodat je het land en de mensen ook werkelijk leert kennen. Daarna volgt een deel met praktische informatie over bijvoorbeeld gezondheidszorg, valuta, openbaar vervoer en alles wat je moet weten bij de voorbereiding voor een reis. En pas daarna volgen alle bezienswaardigheden, die onderverdeeld worden naar regio en streek. Kaarten en plattegronden maken het boek compleet.

Reishandboek Tsjechië

256 pag. | Paperback | Uitgeverij Elmar | € 18.99 | ISBN 9789038928845

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in