Op het natuurkampeerterrein ben je nog echt te gast

Je bent op zoek naar een vakantie met rust, ruimte en veel groen om je heen. Een natuurkampeerterrein biedt dit allemaal. In heel Nederland zijn vijftig natuurkampeerterreinen aangesloten bij de Vereniging Natuurlijk Kamperen (VNK). Oases van rust in een prachtige omgeving. Het verblijf op een natuurkampeerterrein is rustgevend. Je hebt geen lawaai om je heen. Alle locaties liggen in een mooie omgeving, ver van stad en snelweg. Even weg van het jachtige leven van alledag. De kampeerplaatsen liggen op romantische plekjes waar je de zon ziet ondergaan. Langs een riviertje, in een glooiend landschap, aan zee of middenin het bos. In Nederland is nog heel veel moois te beleven. Ook voor de kinderen is de vakantie op een natuurkampeerplaats een beleving. Veel terreinen liggen in het boerenland met koeien, paarden, kippen, pony’s, geiten of andere dieren. De natuurkampeerterreinen trekken niet alleen gezinnen. Ook vijftig plussers komen er graag. Veel gasten komen elk jaar terug naar hun vertrouwde kampeerplaats. Alle terreinen liggen op plekken waar je mooi kunt wandelen of fietsen.

Leestip:  Eerste keer kamperen? De belangrijkste benodigdheden op een rij!

Erkend

Alle VNK kampeerterreinen zijn erkend door de Stichting Natuurkampeerterreinen. Deze verzorgt de marketing, promotie en belangenbehartiging. Ook is ze uitgever van Het Groene Boekje met de Natuurkampeerkaart. De natuurkampeerterreinen worden regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke inspecteurs van de Stichting Keurmerk, Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. Doel is de kwaliteit van de terreinen te waarborgen.

Betrokken

Bijna alle natuurkampeerterrein die bij de VNK zijn aangesloten, zijn eigendom van particulieren. Zij zijn zeer betrokken bij hun bedrijf en leggen een grote zorg en liefde voor flora en fauna aan de dag. De eigenaar is vaak zelf de hele dag in de buurt om zijn kampeerders te ontvangen en te woord te staan. Je bent als kampeerder nog echt te gast. Vaak worden in het hoogseizoen activiteiten als een kampvuur, natuurexcursies of workshops gehouden. Ook zijn er vaak extra’s zoals vuurkorven, kano’s, een speeltuin of een trampoline.

Leestip:  Kampeerboerderij De Spochthoorn in Nijkerk

Website Natuurlijkkamperen

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in