ANWB Alarmcentrale het wintersportseizoen is begonnen

De ANWB Alarmcentrale heeft dit wintersportseizoen inmiddels 45 patiënten uit de wintersportgebieden kunnen helpen. Dinsdag 27 december is de eerste gipsvlucht van Tyrol Air Ambulance aangekomen op Rotterdam Airport. De ANWB Alarmcentrale had geen patiënten op deze vlucht geboekt. Dit wintersportseizoen (december tot maart) verwacht de ANWB, net als vorig wintersportseizoen, zo rond de 1300 onfortuinlijke wintersporters te begeleiden.

De verwachting is dat de top drie van letsels niet zal veranderen. Problemen met de knie staan met stip op één, gevolgd door enkel- en beenfracturen. Op de derdeplek staan arm- en polsfracturen. De meeste hulpvragen zullen komen uit Oostenrijk, Frankrijk en Italië.

De ANWB adviseert de wintersporters extra kosten te voorkomen:

  • Zorg voor een gede reisverzekering. Controleer bij de reisverzekering of er sprake is van een wintersportdekking. Hiermee voorkomt de wintersporter dat de kosten van een repatriëring of reddingsactie voor eigen reking komen. Een helikoptervlucht van de piste naar het ziekenhuis kost al gauw enkele duizenden euro’s.
  • Veel reis- en zorgverzekeringen vergoeden de kosten van een privékliniek niet in de wintersport gebieden. De behandelkosten zijn hier vele malen hoger dan in een openbaar ziekenhuis. Om te voorkomen dat iemand zelf voor hoge kosten op moet draaien, is het belangrijk om zo vroeg mogelijk aan te geven dat men naar een openbaar ziekenhuis gebracht wil worden.
  • Neem altijd contact op met de alarmcentrale wanneer je naar een ziekhuis wordt gebracht.
Leestip:  ACSIVerzekeringen - Verzekerd op vakantie
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in