Op natuuravontuur in Oost-Europa – The Wild Wild East

Avontuur is voor iedereen – Drie maanden lang trokken de Rotterdamse biologen Marvin en Kevin Groen in hun rode camper door Oost-Europa, op zoek naar planten, dieren, de mooiste natuurparken maar vooral: de wildernis. Ze kwamen op prachtige verlaten plekken en gingen boulderen, kajakken, klimmen, wandelen, fietsen, snowboarden en snowkiten. Ze kampeerden aan een eindeloos uitgestrekt meer of sliepen in een iglo op een bergtop met fantastisch uitzicht. En ja, ze stonden oog in oog met een beer.

Ga mee met de tweeling naar Duitsland, Polen, Slowakije, Tsjechië, Roemenië en Hongarije en ontdek de bijzondere natuur in het onbekende, wilde Europa.

De Gebroeders Groen bieden je:
  • Prachtige foto’s van flora, fauna en buitensporten
  • Reisverhalen
  • Natuurweetjes
  • Tips en locaties waar ze bepaalde dieren hebben gespot
  • Per verkocht boek gaat één euro naar de stichting Land van Ons
  • Een Spotify afspeellijst bij verschillende plekken
  • Beschrijvingen van 22 natuurparken in Duitsland, Polen, Slowakije, Tsjechië, Roemenië en Hongarije te vinden op de kaart hieronder.22 natuurparken in Duitsland, Polen, Slowakije, Tsjechië, Roemenië en Hongarije te vinden op de kaart hieronder.Fotografie door Marvin & Kevin Groen

Heeft het oosten van Europa inderdaad meer ruimte en is daar dan wel echte wildernis?
‘Er is maar een manier om erachter te komen: door het te beleven en te ervaren.

Leestip:  Op avontuur in - Nieuwe reeks reisboeken voor gezinnen

Wildernis is een vage term. Het beslaat heel veel verschillende velden, van wetenschap en esthetiek tot aan spiritualiteit. De betekenis van het woord is voor iedereen anders en heel persoonlijk. Voor ons is de ongereptheid van een gebied van belang en het gevoel dat een gebied ons geeft. De ongereptheid van het gebied hangt af van de mate waarin fysische en ecologische processen vrij kunnen plaatsvinden. Ook hangt het af van hoe lang het gebied met rust is gelaten door de mens. Eenvoudig gezegd: hoe minder invloed van de mens, des te wilder voor ons. Dit is enigszins meetbaar.

Absoluut niet meetbaar is ‘het gevoel’ van een gebied. Het wildernisgevoel is voor ons het besef van de nietigheid van de mens en de ruigheid of grootsheid van de natuur. Dit besef maakt het voor ons mogelijk om een relatie aan te gaan met de natuurlijke omgeving. Een relatie die in de huidige maatschappij ver te zoeken is, althans in het westen. De gemiddelde Nederlander kan dus wel een vleugje wildernis gebruiken. Vinden wij.’

Leestip:  Een gezin van 6 in 1 camper - Een bus vol avonturen

Uit: het voorwoord van The Wild Wild East door Marvin en Kevin Groen. Lees hier verder in het inkijkexemplaar.

Marvin en Kevin Groen

Marvin & Kevin Groen

De tweelingbroers zijn allebei bioloog, fanatiek onderzoekers van de (stads-)natuur én gek op buitensporten. Ze maakten onder andere tv-programma’s over de natuur voor Vroege Vogels, BinnensteBuiten en OPEN Rotterdam. Dit is hun eerste boek.

SPECIFICATIES:

Auteurs & Fotografie: Marvin en Kevin Groen | Vormgeving: Jelle F. Post
Formaat: 167 x 220 | 320 pagina’s | Paperback met flappen | ISBN978 90 83014 890 Prijs € 25,- | Verschijnt 15 maart 2022 | 8 april Wild Wild Rotterdam: boekpresentatie in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam met een kort natuuravontuur in Het Museumpark Rotterdam.

Het Boek is hier te koop Bol.com

GOED DOEL: Land van Ons

Voor elk verkocht boek doneert FJORD één euro aan de stichting Land van Ons. Deze coöperatie koopt landbouwgrond op in Nederland en zorgt vervolgens voor meer biodiversiteit. Inmiddels is er al meer dan 1 miljoen m² groen gekocht. Langs de Land van Ons-weide bij Oud-Ade is op zaterdag 12 februari 2022 een bijzondere heg aangeplant. Samen met 70 vrijwilligers werden er door de Gebroeders Groen en Uitgeverij Fjord 4000 bomen geplant. De boeken moeten nog worden verkocht, maar de heg is vast betaald! Meer informatie over het waarom van deze donatie en de doelstellingen van Land van Ons staat in het boek.

Leestip:  Een gezin van 6 in 1 camper - Een bus vol avonturen

Gebroeders Groen en 70 vrijwilligers planten de 4000 bomen voor Land van Os.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in