Op fietsvakantie in Italië, 4 tips

De afgelopen periode zijn fietsvakanties erg in populariteit toegenomen. Wist je dat je naast fiets vakanties in Nederland ook op fietsvakantie kunt gaan in het buitenland? Er zijn veel mooie fietsroutes in België, Duitsland, Oostenrijk of Italië. Gaaf hé? Dus als jij op fietsvakantie in Italië gaat, lees dan gauw verder. We tippen hieronder 4 fietsvakanties!

Wat is een fietsvakantie precies?

Een fietsvakantie is een vakantie op de fiets. Op de fiets kom je langs andere plekken dan wanneer je met de auto zou gaan. Je kunt kiezen voor een georganiseerde fietsreis, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een route uit te stippelen. Als je met meerdere personen op fiets vakantie gaat, moet je weten welke afstand iedereen kan fietsen. Het maakt ook een groot verschil of je op normale fietsen fietst, of op elektrische. Houd ook rekening naar welke bezienswaardigheden je wilt en waar je gaat overnachten. Op www.snp.nl vind je veel informatie!

Door oude stadjes en natuurreservaten fietsen

Als je op fietsvakantie in Italië gaat, is het leuk om door oude stadjes en natuurreservaten in Zuid Sicilië te fietsen. Tijdens deze fietsvakantie kom je langs veel mooie plekken, onder andere langs 17-eeuwse stadjes die op Griekse en Romeinse ruïnes liggen. Je komt ook langs archeologische vindplaatsen en het unieke landschap van Iblei heuvels. Er is ook een echt vogelparadijs in de buurt, dit ligt in het Vendicarinatuurreservaat.

Op de fiets van Merano naar het Gardameer

Dit is een leuke tip voor een gezinsvakantie waarbij je ín de bergen fietst in plaats van eróp. Hier tussen de gletsjerdalen van Südtirol en Trentino ligt een geasfalteerd pad en er rijden vrijwel geen auto’s. Je kunt dus heerlijk fietsen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het een gevaarlijke situatie op de weg wordt. Ondertussen kun je genieten van een prachtige omgeving, met onder andere appelboomgaarden, wijnstadjes, bergdorpjes en de steden Trento en Bolzano.

Fietsen naar de Adriatische Zee

Tijdens deze route fiets je vanuit het hart van de Oostenrijkse Alpen naar de Adriatische Zee. Je fietst hier op een vrij gelegen fietspad en je komt langs oude spoorlijnen en kleine weggetjes door het Val Canale en de Julische Alpen. Vooral de Alpendalen moet je zien, dit is echt uniek! Daarnaast zie je veel historische, Italiaanse stadjes waar je lekker op een terrasje kunt zitten.

Paestum en Cilento

Houd je van het authentieke Italië, dan moet je voor deze fietsreis kiezen. Je komt langs de bergen en de zee en Campania Felix (ook wel het gelukkige land genoemd). Je kunt hier oude cultuurschatten zoeken, denk bijvoorbeeld aan het Griekse Paestum. Daarnaast kun je ook een bezoekje brengen aan het Nationaal Park Cilento. Aan het eind van de route kun je heerlijk Mediterraans eten. Het unieke aan deze fietsreis zijn de tempels waar je langs komt.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in