Online e-bike platform Upway lanceert refurbished e-bikes

E-bike revolutie: Online e-bike platform Upway lanceert in Nederland en brengt refurbished e-bikes op de markt.

Tweedehands als nieuw: het nieuwe online platform Upway zorgt voor een revolutie op de e-bike-markt. Upway biedt alleen refurbished e-bikes aan. Het aanbod is niet alleen goedkoper en snel geleverd, maar ook duurzamer! Het doel van de start-up: Elektromobiliteit voor iedereen mogelijk maken- met een klik bij de consument thuisbezorgd en met één jaar garantie.

Vernieuwen in plaats van wegdoen – met Upway is er nu een betaalbare manier om gebruikte elektrische fietsen op de Nederlandse markt te blijven gebruiken. De start-up Upway biedt sinds vorig jaar zijn refurbished elektrische fietsen al aan in Frankrijk, Duitsland en België. De e-bikes zijn vanaf juni ook in Nederland te koop via hun eigen online shop, vanaf € 599,-. De e-bikes zijn volledig gereviseerd, consumenten kunnen tot 60% besparen ten opzichte van een nieuwe e-bike aankoop. Tegelijkertijd is er minder e-waste, wat goed is voor het milieu.

Upway combineert duurzaamheid en betaalbaarheid

Met topmerken als  Canyon, KTM, Van Moof, Kalkhoff en Giant biedt de online e-bike marktplaats een breed scala aan verschillende e-bikes: van stadsfietsen en bakfietsen tot elektrische racefietsen – Upway heeft voor elke fietsliefhebber en voor iedereen die dat wil worden, de juiste optie beschikbaar. Dat is precies het doel van het jonge merk: e-bikes voor iedereen betaalbaar maken en net zo snel en veilig leveren, want bij Upway wordt elke e-bike gereviseerd door een professioneel lokaal team van experts. Concreet betekent dit dat een monteur de fiets controleert aan de hand van twintig onderhoudspunten en alle benodigde onderdelen repareert of vervangt. Omdat de renovatie door professionals wordt uitgevoerd, kan Upway haar gebruikte elektrische fietsen aanbieden met de beste kwaliteit en een jaar garantie.

Leestip:  De mooiste gravelbike routes van de Tiroler Zugspitz Arena
Online Elektromobiliteit

Na smartphones, kleding en elektronica brengt Upway een frisse wind op de tweedehandsmarkt met het eerste platform dat refurbished elektrische fietsen koopt en verkoopt. Het doel van Upway is om in de toekomst het grootste aanbod refurbished fietsen in Nederland tegen betaalbare prijzen aan te bieden en de drempel voor de aankoop van elektrische fietsen te verlagen. Het merk heroverweegt de aankoop van klassieke fietsen. Door de pandemie kende de fietsenhandel in 2020 een onvoorziene stijging van de verkopen. De toegenomen vraag leidde tot leveringsproblemen voor wielen en reserveonderdelen. Upway speelt nu in op de daaruit voortvloeiende lange wachttijden met gegarandeerde levering binnen vijf dagen- direct en gratis bij de consument thuis.

Online Elektromobiliteit

Recycling revolutie

Upway zorgt voor een revolutie op de fietsmarkt door het eerste platform te lanceren dat zich toelegt op de aankoop en wederverkoop van e-bikes met als doel actief bij te dragen aan de energietransitie door afval te verminderen. Het bedrijf werkt hierin samen met strategische partners. De visie van hun eigen bedrijf was geen toeval, want de twee oprichters zijn geen nieuwkomers in de mobiele-industrie. Toussaint Wattinne en Stéphane Ficaja waren al verantwoordelijk voor Uber in Europa en Noord-Amerika – een e-bike tour later richtten de twee Upway op. “We zijn ongelooflijk verheugd om Upway in Nederland te lanceren.

Leestip:  E-bikebezitters laten fiets vaker thuis uit angst voor diefstal

“Dit jaar is de aankoop van een elektrische fiets in Nederland voor het eerst groter (52%) dan een ‘normaal’ model. Vorig jaar werden er in Nederland 478.000 e-bikes verkocht. In 2021 werden verder ook nog 402.000 tweedehands fietsen verkocht, daarvan was 28% een e-bike. 1 op de 3 Nederlanders heeft er inmiddels één of meer en de populariteit groeit nog iedere dag, ook onder jongeren. Dit betekent dat er in de nabije toekomst miljoenen e-bikes zijn die al enkele jaren op de weg zijn en binnenkort worden vervangen of weggedaan. Het is van vitaal belang dat we ervoor zorgen dat deze fietsen veilig en professioneel worden opgeknapt om een nieuwe eigenaar een betrouwbare en beter betaalbare e-bike te bieden en zo onnodige verspilling te voorkomen”, legt mede-oprichter en CEO Toussaint Wattinne over de Nederlandse markttoetreding uit.

Upway biedt particulieren óók de mogelijkheid om hun eigen e-bike (modellen vanaf 2016) aan Upway te verkopen. De prijs wordt bepaald aan de hand van tien vragen over onder andere het merk, de staat van de e-bike, het aantal gereden kilometers, de nieuwprijs en de prijs die de consument acceptabel vindt. Vervolgens stuurt Upway per e-mail een offerte. In drie stappen wordt het proces afgerond: het beschrijven van de e-bike, het nemen van foto’s en een afspraak maken voor het ophaalmoment. Upway haalt de fiets vervolgens bij je thuis op.

Leestip:  In stijl op avontuur met de nieuwe Gazelle Eclipse e-bike

Upway

Over Upway

Upway is een Franse start-up opgericht in 2021 door Toussaint Wattinne en Stéphane Ficaja en biedt sinds juni 2022 refurbished e-bikes aan op de Nederlandse markt. Upway biedt de mogelijkheid om e-bikes na een servicebeurt direct bij u thuis te laten leveren tegen een betaalbare prijs, met slechts één klik. Het bedrijf wil zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om een gebruikte elektrische fiets aan te schaffen die professioneel worden gereviseerd  en worden geleverd met één jaar garantie. Het bedrijf streeft daarmee de visie na om duurzaamheid en mobiliteit voor  iedereen toegankelijk te maken. De refurbished e-bikes zijn momenteel verkrijgbaar in Frankrijk, België en Duitsland en worden verkocht via hun eigen webshop.

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in