Onderzoek camperplatform Goboony

Onderzoek camperplatform Goboony naar de opvallende campertrends van 2023.

Het ANWB-koppel zal in 2023 weer volledig herrijzen uit de as. Dit keer zijn het echter niet de oudere, maar juist de jonge stellen die heel bewust hun eenheid benadrukken via hun reisgedrag en uiterlijk. Dit is een van de meest belangrijke uitkomsten van een onderzoek naar de campertrends van 2023 door Goboony |(2022), het grootste camper deelplatform van Europa. Uit dit onderzoek blijkt dat het aantal geboekte camperreizen voor dit jaar onder stellen tussen de 24 en 35 jaar oud met tien procent is gestegen. Na analyse blijkt dat deze duo’s steeds meer dezelfde e-bikes en dezelfde fietstassen aanschaffen. Ook kopiëren ze elkaars outdoorkleding en eten zelfs onderweg dezelfde ecologische lunch.

  • Reizen als ANWB-Koppel juist onder jongeren populair
  • 4×4 auto’s met daktenten en luxe campers veel gevraagd
  • Ierland en Albanië opmerkelijk populaire camperbestemmingen
  • Lokale en vegan campinggerechten in trek bij millennials
Leestip:  Dit jaar al 13% meer nieuwe campers verkocht

De resultaten van dit trendonderzoek voor 2023 zijn een mix van onderzoek onder camperverhuurders en analyses van boekingsgedrag van camperhuurders. Voor dit jaar ziet Goboony de verhuur van met name bijzondere campers toenemen. Het zoekvolume naar stoere campers steeg bijvoorbeeld vorig jaar al met maar met liefst 24 procent. Met name de 4×4-personenauto’s met daktent mogen zich verheugen op een grote populariteit in 2023. Buitensport ontwikkelt zich sowieso steeds meer als levensstijl en dat is terug te vinden in het camperaanbod van 2023. Veel busjes worden zelfstandig omgebouwd en zijn juist gericht op gespecialiseerde outdooractiviteiten. Denk hierbij aan een yoga-dek, of vans omgebouwd om een enduromotor mee te nemen. Een geheel tegengestelde trend is juist de grote vraag naar luxe campers. Zij behoren nu al tot de meest gezochte exemplaren van 2023. Denk hierbij aan modellen met mogelijkheden tot Chromecast en aanpassingen in het interieur om airfryers en espressomachines aan te sluiten. Ook een eigen stabiel WIFI‑netwerk is zeer gewild.

Vegan voedsel

Bijna zeventig procent (68,9%) van de camperreizigers beschouwt vakantie met een camper als duurzaam alternatief voor vliegen. Bijna een kwart (22,8%) kiest voor een camper omdat zij dit zien als slow travel. Deze groep geeft aan minder dan 1500 kilometer te zullen reizen en vooral te kiezen voor lokale bestemmingen. Vooral millennials hebben een voorkeur voor ecologische campings met lokaal voedsel, liefst ook met vegan varianten. Daarnaast zijn zij op zoek naar passende activiteiten voor henzelf en de kinderen, yoga geniet hierbij een voorkeur. Ook opvallend is dat het ontbreken van wifi bij hen niet wordt gezien als een gebrek, maar juist als statement rond bewust reizen. Een beperkte ontvangst van internet geeft meer mogelijkheden om te kunnen genieten van de natuur. Ierland en Albanië zijn twee landen die dit jaar voor camperliefhebbers opvallend in trek zijn. Zell am See in Oostenrijk, Puglia in Italië, de Zwitserse Vaud Alpen en het Deense eiland Fynn worden ook opmerkelijk vaak genoemd als camperbestemming voor 2023.

Leestip:  Elektrisch barbecueën met Campingaz

Lees hier het volledige Goboony Trendrapport, editie 2023

Website Goboony: goboony.com

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in