Camperplatform Goboony: Groot Nationaal Camperonderzoek 2022

– Golden retriever meest ideale kampeerhond
– Meerderheid camperaars vliegt minder na coronaperiode.
– Zuid-Limburg meest geliefde streek van Nederland

De Golden Retriever is de meest ideale hond tijdens de vakantie, onderweg en op de camping. Deze viervoeter wordt vooral geprezen om zijn ontspannen gedrag. Hij blijft net zo gehoorzaam als thuis, slaat niet snel aan en blijft vriendelijk mochten vreemde campinggasten onverwacht zijn territorium binnenstappen. Dit is een van de conclusies uit het Nationale Camperonderzoek 2022 van Goboony, het grootste camper deelplatform van Nederland, gehouden onder 562 camperreizigers. In totaal selecteerde 34% van de ondervraagden de Golden Retriever als ideale kampeerhond, waarbij de helft van hen ook nog eens zijn kalmte onderweg opmerkte als positieve eigenschap. Op de tweede plaats eindigde de Labrador Retriever, gevolgd door de Poedel. Overigens neemt bijna driekwart van de hondeneigenaren zijn trouwe huisdier gewoon mee in de camper als ze op stap gaan. Bijna 65% heeft voor de hond een eigen slaapplekje in de camper gereserveerd. Daarentegen schuift een kwart van deze camperaars ’s nachts op in eigen bed, om de dierlijke metgezel ook een plekje te gunnen op het matras.

Leestip:  Goboony lanceert uniek product

camperliefhebbersIn dit onderzoek is verder veel aandacht besteed aan de invloed van corona op het huidige reisgedrag van camperliefhebbers. Voordat corona toesloeg, noteerden de meesten van hen (49%) zo’n drie tot vijf keer een vakantie met de camper. Uit de antwoorden van de geïnterviewden blijkt dat de afgelopen coronaperiode nauwelijks invloed heeft gehad op deze frequentie. Nog even vaak willen ze er met de camper op uittrekken. Wel opvallend is de keuze voor het vliegtuig als alternatief vakantiemiddel. Meer dan driekwart (78%) geeft aan om hier voortaan niet of nauwelijks meer (maximaal 1 keer) gebruik van te gaan maken. Zo’n 63% van deze camperaars heeft de intentie minder vaak te vliegen in vergelijking met de periode voordat het corona-virus in Nederland toesloeg. Hetzelfde geldt voor het maken van verre reizen buiten Europa, meer dan de helft (53%) van de ondervraagden gaat dit minder vaak doen. Als belangrijkste reden wijzen ze naar de impact op het milieu. Deze bewustwording is voor hen ook de grootste reden om straks over te stappen op een elektrische camper: 49% wil dit doen om minder uitstoot te produceren, 37% omdat ze bang zijn dat ze anders in steden niet meer worden toegelaten, de overigen geven aan in de toekomst hun huidige camper om te wisselen met het oog op angst voor snel waardeverlies van hun huidige mobiele bezit.

Veel meer waardering voor Nederlandse natuur

Nederlandse natuurTijdens de coronatijd, is er bij maar liefst 82% van de ondervraagden meer waardering ontstaan voor de Nederlandse natuur. Bij elkaar 24% stemde voor Zuid-Limburg als mooiste gebied voor camperaars, waarmee dit deel van Nederland op de eerste plek eindigde. De Kust- en Duinstreek (14%) en de Veluwe (13%) volgen op gepaste afstand. De Bollenstreek vormt met nog geen één procent (0,7%) de staart in dit rijtje. Camperaars zoeken eerder eenvoud dan luxe op hun reizen. Het grootste deel (40%) geeft aan het liefst te verblijven op een kleine camping. Vrij in de natuur kamperen, hoewel nauwelijks toegestaan in Nederland, scoort ook 24%. Slechts 6% van de ondervraagden geeft aan zich op hun best te voelen bij luxueus ingerichte kampeerplekken.

Leestip:  Kamperen met een missie op De Buurtcamping

Website Goboony: www.goboony.nl

 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in