ONAK lanceert compacte nieuwe opvouwbare kajak BATO

ONAK lanceert compacte nieuwe opvouwbare kajak BATO via Kickstarter en wil daarmee varen toegankelijker maken voor jong & oud!

Nog compacter, nog lichter en vooral: nog makkelijker dan zijn voorgangers. Met de nieuwste opvouwbare kajak BATO wil origami design bedrijf uit Antwerpen ONAK jong én oud overtuigen van het plezier van varen – zonder in te boeten aan duurzaamheid, kwaliteit en gebruiksgemak.

Zaakvoerders Frederik Van Heereveld & Tim De Rydt zijn erg duidelijk: varen moet voor iedereen toegankelijk zijn. En dan nog liefst op een zo handig mogelijke manier met een boot die makkelijk op en uit te vouwen, mee te nemen en op te bergen is.

De BATO: Een compacte en toegankelijke nieuwkomer binnen de ONAK-familie

Waar ONAK zich voorheen erg richtte op de nichemarkt van kanovaarders, spreken ze met de nieuwe BATO iedereen die wil ontspannen door te varen aan. De BATO is niet alleen, zoals elk van zijn voorgangers, makkelijk opvouwbaar – met zijn amper 8 kilo in gewicht, is hij is ook een stuk lichter en compacter dan bijvoorbeeld de ONAK-X.

Leestip:  KRO-NCRV’s Groeten vanaf de camping volgt het campingleven in Nederland

Dat zorgt ervoor dat de boot niet alleen handig is in vervoer(makkelijk mee te nemen op vakantie en tijdens een dagje aan zee of aan een rivier dicht bij huis bijvoorbeeld), hij is ook nóg makkelijker op te bergen dan zijn voorgangers. Ideaal voor wie in de stad woont of weinig bergruimte heeft.

“We willen jong en oud aan het varen krijgen en geloven dat de BATO daarvoor het ideale middel is. Makkelijk mee te nemen, makkelijk uit te vouwen én makkelijk op te bergen – deze duurzame opvouwbare kajak heeft het allemaal. En het ziet er nog eens prachtig uit ook!”

BATO

Compacte origami design oplossingen voor alledaagse objecten

De trend van tiny living is vandaag erg actueel. De consument kiest er bewust voor om te downsizen, kleiner te gaan leven en niet langer te investeren in vierkante meters maar in  ervaringen die zijn leven verrijken – een beweging die FOLDBOYS  Frederik Van Heereveld & Tim De Rydtalleen maar toejuichen.

Leestip:  Huur een boot tijdens jouw kampeervakantie in Kroatië

Kleiner wonen of downsizen daarentegen hoeft geen belemmering of opoffering te zijn, vinden ze. Daarom is ONAK voortdurend op zoek naar vouw oplossingen voor alledaagse objecten die slimmer en compacter leven mogelijk maken, zonder dat ze daardoor beperkingen met zich meebrengen of compromissen moeten sluiten in comfort.

opvouwbare kajak BATO

Primeur voor ONAK: lancering via crowdfunding project op Kickstarter

Ontworpen in Antwerpen, gemaakt in België – de kern van ONAK als authentiek origami design bedrijf blijft bewaard met deze nieuwe boot. De missie: avontuur en ontspanning bieden op een makkelijke, compacte en vooral toegankelijke manier aan jong en oud. Daarom lanceert ONAK de nieuwe BATO via crowdfundingplatform Kickstarter. Een beslissing waarmee ze hun ‘voor iedereen’-missie graag kracht willen bijzetten!

Over ONAK:

Het Antwerpse bedrijf ONAK is dé Belgische pionier in het maken van opvouwbare via verschillende origami technieken. Zaakvoerders en boezemvrienden Frederik Van Heereveld & Tim De Rydt – die zichzelf de ‘FOLDBOYS’ noemen – hebben sinds hun start reeds 4 nieuwe duurzamere opvouwbare producten gelanceerd, gericht op avonturiers en recreanten. Ze bouwden daarvoor voort op de bestaande originele ONAK-kano en het originele origami vouw concept, en optimaliseerden waar nodig.

Leestip:  ANWB - Elektrisch rijden is in 2022 duurder geworden

In de toekomst wil ONAK graag haar assortiment uitbreiden met ook andere gebruiksvoorwerpen dan enkel boten. Vanuit het principe dat alles compact en toch duurzaam moet zijn – is ONAK momenteel actief aan het werken aan nieuwe opvouwbare vervangers voor alledaagse benodigdheden.

 5/5 (5)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in