Groningse camperbouw-startup VAN-Jorn

Groningse camperbouw-startup VAN-Jorn gaat zes keer zoveel campers bouwen

De Groningse camperbouw startup VAN-Jorn groeit hard en is daarom per deze maand verhuisd naar een nieuwe onderkomen aan de Duinkerkenstraat. “Met de ruimte en de voorzieningen die we nu hebben is de sky the limit”.

VAN-Jorn bouwt en ontwikkelt sinds 2018 modulaire campers. De campers van VAN-Jorn bestaan uit losse modules waardoor mensen zelf een interieur kunnen samenstellen. De afgelopen twee jaar heeft de groei een vlucht genomen, waardoor de 500m2 grote loods op het Suikerunieterrein al snel te klein werd. Vanaf deze maand worden de modulaire buscampers gebouwd aan de andere kant van de stad, in een eigen pand aan de Duinkerkenstraat 44.

modulaire campers

Vanuit heel het land

Bijna drie jaar geleden bouwde oprichter Jorn Hofman (23) een werkplaats op het Suikerterrein in Groningen. Het bedrijf groeide al snel uit zijn voegen. Hofman: “In onze oude loods bouwden we afgelopen jaar 25 modulaire campers. En dat ging kwa ruimte eigenlijk maar net aan. Ondertussen groeit de bekendheid van ons unieke concept keihard en komen mensen vanuit heel Nederland en België naar Groningen om een eigen camper samen te stellen. Met de ruimte op het Suikerterrein konden we niet doorgroeien, daarom maken we nu een grote stap.”.

Leestip:  Keijzer campers Vrijheid - Luxe - Avontuur - Flexibiliteit
Van bus tot camper in twee weken

De komende jaren wil VAN-Jorn gaan opschalen van vijfentwintig modulaire buscampers per jaar naar zo’n honderdvijftig campers per jaar in 2024. “Een camper is geen simpel product, er komen zo’n 500 verschillende onderdelen en heel veel specialistisch werk bij kijken”. Nu de vraag naar de modulaire campers steeds groter wordt wil VAN-Jorn de bouwtijden sterk gaan verkorten. “Daarom zijn we super druk met het optimaliseren van de bouw en perfectioneren van onze nieuwe werkplaats.”

werkplaats

In het nieuwe pand kan VAN-Jorn 10 bussen tegelijkertijd bouwen. Dat gaat in 8 verschillende fases, van het ramen zagen in de bestelbussen tot de plaatsing van de door de klant gekozen modules. “We bereiden alles zo voor zodat het superstrak in elkaar gebouwd kan worden door ons productieteam. Zo maakt onze computergestuurde freesmachine bijvoorbeeld alle HPL-platen op maat voor de verschillende kastjes, en worden alle houten latjes bij sociale werkplaats Iederz geschuurd en gelakt.

Leestip:  Le Voyageur Eterna LV 7.0 GJF: slank, maar ruim
Het mag wel wat hipper

De charme van het Suikerunieterrein vindt VAN-Jorn niet terug aan de Duinkerkenstraat. “We zitten nu op een druk industrieterrein waar vooral veel grijze eenheidsworst is.” vertelt Jorn. “Maar de rauwe bruisende sfeer van het Suikerterrein hopen we hier ook terug te kunnen brengen. We geven bijvoorbeeld onze gevel een facelift, hebben de systeemplafonds uit de kantoren gesloopt en werken met een graffiti artiest om van onze werkplaats een echte eyecatcher te maken.”

Geïnteresseerden in een camper kunnen op afspraak binnen kijken bij VAN-Jorn. Een afspraak kan gemaakt worden op de website: vanjorn.com.

 4.5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in