NKC Solo bestaat dit jaar 25 jaar

De club van alleengaande camperaars NKC Solo bestaat dit jaar 25 jaar. Het evenement dat dit weekend ter gelegenheid hiervan zou plaatsvinden, gaat echter niet door. Het is verplaatst naar een nader te bepalen weekend in het najaar.

De club binnen de vereniging werd 25 jaar geleden opgericht door Suze Lijbrink en Ada van der Pol, die beiden alleenstaand waren geraakt na het overlijden van hun echtgenoten. Ze kwamen elkaar in 1994 tegen op het Nationaal Evenement, dat de NKC toen nog jaarlijks organiseerde. Ze raakten aan de praat doordat Lijbrink een bordje ‘te koop’ op haar camper had staan, omdat ze eigenlijk wilde stoppen met kamperen. Toen de twee zich realiseerden dat ze als alleenstaanden tussen alle stelletjes in hetzelfde schuitje zaten, was de kiem voor Solo gelegd.

Leestip:  Goede lingerie is een must als je gaat kamperen!
NKC Solo een gouden greep

Met een eerste bijeenkomst in Vierhouten in het voorjaar van 1995 was de nieuwe club een feit. Het bleek een gouden greep en al snel sloten zich honderden mensen aan, waarvoor drie maal per jaar een solo-evenement werd georganiseerd. Inmiddels telt de club 950 leden, waardoor het niet meer haalbaar is om grootschalige evenementen voor alle solo’s te organiseren. Inmiddels heeft de NKC in het aanbod van evenementen edities opgenomen die speciaal op solo’s zijn gericht.

Het evenement van dit weekend zou de laatste grootschalige bijeenkomst zijn onder de vlag van de NKC, ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum. Dat wordt op dit moment alleen gevierd met een speciale editie van de Solokoerier, de nieuwsbrief van NKC Solo. In afwachting van betere tijden.

Leestip:  Onderzoek NKC: camperaars steeds duurzamer

Wil je alles weten over het NKC?, neem een kijkje op hun website

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in