NKC cancelt aanbieding petitie Ford

De NKC heeft de aanbieding van de petitie aan Ford die voor morgen 25 juli stond gepland, afgeblazen. Een stoet campers zou bij het hoofdkantoor van Ford Nederland de petitie rond de falende 2.2 TDCi-motor van Ford overhandigen. Omdat het concern nu een verklaring heeft uitgebracht dat het toekomstige gedupeerden tegemoet komt, ziet de NKC af van de publiciteitsactie.

Petitie aan Ford

In de petitie, die inmiddels door meer dan zevenhonderd camperaars is ondertekend, is Ford gevraagd om maatregelen te nemen waardoor camperaars met een dergelijke motor weer met een gerust hart op reis kunnen. Gebleken is dat motoren van de bouwjaren 2006 tot en met 2010 van dit type zonder duidelijke aanleiding onherstelbaar defect kunnen raken. Sinds de problemen ruim twee jaar geleden aan het licht kwamen, zijn bij de NKC 85 van dit soort gevallen gemeld. Al ruim een jaar dringt de NKC aan bij Ford op een regeling voor gedupeerde camperaars.

Leestip:  Europese politiek: zet in op elektrificatie

In een verklaring die Ford dit weekend heeft afgegeven, stelt het bedrijf dat het concern coulant met schadegevallen in de toekomst zal omgaan. De NKC is blij dat er nu eindelijk een officiële verklaring ligt. “De regeling is weliswaar niet honderd procent wat we wilden en het heeft ook veel te lang geduurd”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk. “Maar Ford zet hiermee wel vage beloftes om in harde toezeggingen, zwart op wit. En dit is waar het om gaat: dat camperaars weten waar ze aan toe zijn. Garantie dat problemen niet ontstaan, is er niet, maar als er wel de keiharde toezegging is dat ze worden opgelost, zijn we heel wat stappen verder.”

Voor twee zaken blijft de NKC aandacht vragen. Stolwerk: “We gaan erop toezien dat Ford de beloftes in de praktijk nakomt en dat Ford inderdaad met de toegezegde garantieregeling komt. Maar we willen het ook nog eens hebben over de maximumleeftijd van de camper van tien jaar om in aanmerking te komen voor de regeling, want die grens is niet reëel. Als het goed is gaat een camper immers veel langer mee.”

Leestip:  Lengtebedden in compacte buscamper Clever Spirit 600

De NKC, Europa’s grootste camperclub, behartigt de belangen van bijna 50.000 Nederlandse leden. De NKC biedt o.a. verzekeringen, reizen en diverse mediakanalen waaronder het magazine Kampeerauto. Met het internationale platform Campercontact.com faciliteert NKC ruim 300.000 Europese camperaars in hun zoektocht naar de ideale overnachtingsplaats. Kijk voor meer informatie op www.nkc.nl.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in