Neem dit mee als je gaat kamperen

Wat je niet mag vergeten als je voor het eerst gaat kamperen.

Ga jij voor het eerst kamperen? Dan zijn er een aantal dingen die je zeker niet mag vergeten. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van de juiste kampeerspullen, maar ook
groene thee kopen en ander eten en drinken. En dat is nog niet eens het enige. Wij zochten uit waar je zeker niet aan moet vergeten te denken als je voor het eerst gaat kamperen en hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor onze tips.

Verdiep je goed in de camping

Er zijn vele soorten campings. Zo heb je grote en kleine campings, natuurcampings, campings die animatie aanbieden en nog veel meer. Ga je voor het eerst kamperen, dan kan het lastig zijn om een geschikte camping uit te zoeken. Doe daarom vooraf goede research. Bekijk goed welke faciliteiten de camping zoal heeft, zodat je kunt bepalen of dit matcht met waar je naar op zoek bent.

Koop campingspullen in het najaar

Als je je campingspullen gaat kopen, kun je deze het beste in het najaar shoppen. Zo rond september hebben veel kampeerwinkels sale, wat je flink wat geld kan besparen. Ook tweedehands caravans, tenten en vouwwagens kun je het beste in het najaar op Marktplaats scoren. Er worden dan de laagste prijzen aangeboden, want eigenaren hoeven daardoor niet meer te betalen voor een jaar stalling.

Neem ook kleding voor koudere temperaturen mee

Wanneer je gaat kamperen, is het onverstandig om alleen korte broeken of shirts met korte mouwen mee te nemen. Kamperen vindt namelijk buiten plaatst en het kan nog steeds regenen of koud worden. Zorg er dan ook voor dat je een paar dikke truien meenemen, lange broeken inpakt en ook een paar laarzen meeneemt die vuil mogen worden. Hiermee weet je zeker dat je op diverse weersomstandigheden bent voorbereid en het niet koud krijgt.

Neem voldoende eten en drinken mee, maar niet teveel

Zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken meeneemt, maar niet teveel. Wat zeker aan te raden is, is witte thee kopen of andere lekkere thee. Het enige wat je dan nog nodig hebt, is kokend water om wat lekkers te drinken te hebben. Dit scheelt je tevens ruimte in je koffer die anders zou worden ingenomen door pakken sap.

Wij wensen je succes met onze tips en tevens veel kampeerplezier toe!

 3/5 (5)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in