Natuurkampeerterrein de Oude Boomgaard in rustieke omgeving

Kamperen in de natuur, maar dan wel zoals vroeger! Kan dat nog in Nederland? Ja, dat kan.

Vind de rust in het hart van de Randstad, in een ouderwetse boerenboomgaard met appel- en perenrassen van vroeger alsook pruimen en walnoten. Je bent in een oude agrarische buurtschap die officieus bekend staat als ‘de Lange Linschoten’, vernoemd naar de rivier die er de kronkelende as van vormt. Deze buurtschap hoort vanouds bij Snelrewaard, dat tot 1 januari 1989 een zelfstandige mini-gemeente was, maar thans bij de gemeente Oudewater is ingelijfd. Hun rustieke omgeving is officieel aangemerkt als landschappelijk kwetsbaar gebied.

Je doet een rondje Nederland op de fiets? Natuurkampeerterrein de Oude Boomgaard is een ideale overnachtingsplaats in de Randstad.

De Oude Boomgaard

De Oude Boomgaard is een erkend Natuurkampeerterrein. Dit betekent dat zij aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Het terrein wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke inspecteurs.

Leestip:  Kampeerboerderij De Spochthoorn in Nijkerk

Om in de Oude Boomgaard te kamperen, heb je een Natuurkampeerkaart nodig. De Natuurkampeerkaart is 1 jaar geldig voor 135 Natuurkampeer-terreinen in Nederland, voor 1 terrein in de Belgische Ardennen en voor 12 Natuurkampeerterreinen in Frankrijk. Heb je deze kaart nog niet, dan is dat geen probleem, want het ‘Groene Boekje’ met de Natuurkampeerkaart is bij hun verkrijgbaar. Met deze kaart kun je op alle Natuurkampeerterreinen terecht.

Heerlijk eenvoudig kamperen

Al sinds de Tweede Wereldoorlog slaan mensen hun tentje in de Oude Boomgaard op. Het was heel lang ‘kamperen bij de boer’, want de boomgaard hoorde bij een melkveehouderij. Toen er geen dieren meer op een bedrijfsmatige manier werden gehouden, kon de Oude Boomgaard zich aansluiten bij de Stichting Natuurkampeerterreinen. Het gaat om een fraaie maar eenvoudige locatie, die wegens de plaatsing van de fruitbomen en hun beperkte hoogte alleen nog voor tenten geschikt is. De Oude Boomgaard kan zelfs kleine toercaravans geen plaats bieden.

Leestip:  Camping Zoomland in het altijd gezellige Brabantse land

Géén kantine, géén bingo. Wel een boenhok aan de stoepsloot, met daarin een goede hete douche en twee toiletten. Alles heel simpel. De echte kampeerder heeft niet meer nodig. Verder uitgestrekte groene landerijen, koeien en schapen in de omringende weiden, de ezeltjes Nina en Isabel, de poezen Wifi en Sam, Cayuga-eenden Pim en Pom, een toom Lakenvelder-kippen.

de Oude Boomgaard

De maximale verblijfsduur bedraagt 28 opeenvolgende overnachtingen.  Onbewoonde kampeermiddelen zijn niet toegestaan. Kampeerbusjes tot 2000 kg en niet hoger dan 2.00 meter (caravans en campers niet toegestaan).

Website de Oude Boomgaard: oude-boomgaard.nl

 1/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in