AL-KO VARIO X: verhoogd laadvermogen, kosteneffectiviteit en duurzaamheid

Als aanjagers van innovatie in de sector lichtgewicht chassis gaan AL-KO Vehicle Technology en Adria Mobil samen een partnerschap aan. Het doel van de samenwerking: ervaring en expertise bundelen en VARIO X uitbreiden naar verdere gewichtsklassen en productseries.

Het lichtgewichtconcept van AL-KO Voertuigtechniek voor caravans biedt een chassisoplossing die dankzij het lagere gewicht een hoger laadvermogen mogelijk maakt. “Met VARIO X hebben we een even innovatief als robuust en zeer belastbaar chassis ontwikkeld met de gebruikelijke en geteste AL-KO kwaliteit en duurzaamheid. We zijn erg verheugd om deze samenwerking met Adria Mobil te lanceren en samen in de voorhoede van de lichtgewicht chassismarkt te staan”, zegt Michael Nebel, vice-president en verantwoordelijk voor caravanverkoop bij AL-KO, die de samenwerking met vertrouwen tegemoet ziet.

Met zijn Adora-serie slaat Adria Mobil een nieuwe weg in op het gebied van gewichtsvermindering, zowel in de carrosserie als het chassis, om zijn klanten een groter laadvermogen te bieden en zijn producten toekomstbestendig te maken. Adria lanceert Adora met verschillende indelingen in de 2.000 kilogram enkelassige caravangewichtsklasse. Adria en AL-KO streven ernaar om VARIO X uit te breiden naar andere gewichtsklassen en productseries. “We zijn verheugd om samen te werken met AL-KO Vehicle Technology Group onder het motto ‘Make it easy together’ om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan”, zegt Erna Povh, Product Manager Caravans bij Adria Mobil.

Leestip:  Duitsland introduceert schonere brandstoffen

VARIO X

Dankzij het bionische ontwerp van de lichtgewicht stalen constructie kan de VARIO X tot 30 procent gewicht besparen op de framedelen van het chassis, terwijl hij dezelfde stabiliteit en robuustheid behoudt. Door het honingraatachtige innovatieve ontwerp is het mogelijk om in totaal tot 35 kilogram te besparen op alle framedelen, afhankelijk van de caravangrootte en het toelaatbare totaalgewicht. De gewichtsvermindering biedt klanten niet alleen een hoger laadvermogen, maar vermindert ook de CO2-uitstoot.

Bovendien is het gebouwd in staal, een duurzaam materiaal dat zowel bij de productie als bij de recycling een optimale keuze is gebleken. Deze benadering van lichtgewicht constructie en duurzame materialen optimaliseert de ecologische voetafdruk voor trailer ritten.

Website AL-KO: www.alko-tech.com

 4/5 (4)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in