Naar de Balkan in het nieuwe seizoen van We zijn er Bijna!

We zijn er Bijna! is deze zomer terug bij MAX! “Wij kijken er weer naar uit“. Presentator Martine van Os trekt dit jaar met 35 kampeerders door de Balkan. In vijf weken reizen de reislustige vijftigplussers door de prachtige groene bergen van de Balkanlanden van camping naar camping. We zijn er Bijna! is vanaf maandag 22 juli wekelijks te zien om 21.15 uur op NPO 1.

De kampeertocht begint in Zagreb in Kroatië en komt langs Sarajevo en Mostar in Bosnië-Herzegovina. Daarna trekken de reislustige vijftigplussers dwars door Montenegro en via Albanië reizen ze langs de Adriatische Kust terug naar Kroatië. Dit allemaal onder leiding van reisbegeleiders Willem en Petra. Zij zorgen er voor dat iedereen een plaats vindt op de camping, leiden de excursies in goede banen en springen in de bres als iemand ziek wordt of pech heeft.

Leestip:  Tweedehandsauto bijna 500 euro goedkoper dan begin 2023
Aflevering 1 – maandag 22 juli om 21.15 uur op NPO 1

De reis begint op een stadscamping bij Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Iedereen komt hier op eigen gelegenheid vanuit Nederland naar toe. De meeste deelnemers kennen elkaar nog niet, maar sommigen hebben elkaar al eerder op een kampeerreis getroffen. Ook voor Martine van Os zitten er oude bekenden in de groep: Paul reed vorig jaar in zijn eentje mee door de hak van de Italiaanse laars. Dit jaar wordt hij vergezeld door zijn broer Kees.

De groep reist van Zagreb naar Jajce in Bosnië-Herzegovina. De route is van te voren uitgestippeld en gecontroleerd op wegen die toegankelijk zijn voor campers en caravans. Volgens het routeboek gaat de weg via een indrukwekkende kloof langs de Vrbas rivier, maar een geschaarde vrachtwagen gooit roet in het eten. De weg is afgesloten en het alternatief is een omweg via de bergen.

Leestip:  Boerderijcamping Het Achterste Loo
Over We zijn er Bijna!

In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige vijftigplussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen en onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en lief en leed met elkaar gedeeld.

We zijn er Bijna! (6 afleveringen)
Vanaf maandag 22 juli
Om 21.15 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os
www.maxvandaag.nl

 4.9/5 (9)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in