Minister Zijlstra opent Vakantiebeurs

Minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken opent Vakantiebeurs 2018. Met de belofte dat de consulaire dienstverlening met een one stop shop wordt uitgebouwd heeft minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken Vakantiebeurs 2018 geopend. Hij deed dit samen met Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht. De Vakantiebeurs is tot en met zondag 14 januari te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. Dinsdag 9 januari is alleen toegankelijk voor vakbezoekers.

De minister benadrukte hoe belangrijk het is dat Nederlanders goed voorbereid op vakantie gaan, te meer daar de bestemmingen steeds exotischer worden.

“Nederlanders zijn een reislustig volkje. Tot in de verste uithoeken kom je ze tegen, het hele jaar door”, aldus Zijlstra. En dat is goed nieuws, hield hij de exposanten van de Vakantiebeurs voor. Met een economie die in de lift zit zal het aantal reisbewegingen alleen maar stijgen. Zijlstra deed er nog een schepje bovenop met zijn oproep aan iedereen ‘om er vooral lekker op uit te gaan.’

Leestip:  De mooiste onontdekte plekjes in Europa om te kamperen

Goede voorbereiding
Een goede voorbereiding is volgens Zijlstra het halve werk. “Duizenden professionals werken zich een slag in de rondte, zodat de reiziger een mooie vakantie beleeft en daarna weer veilig thuiskomt. Ter voorbereiding heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken 220 reisadviezen in de aanbieding.

Mocht het toch mis gaan, komt het ministerie van Buitenlandse Zaken vaak in actie. Vorig jaar heeft het ministerie 2300 mensen in nood geholpen. Zelfs de bemoeienis van BuZa kent zo zijn grenzen, vertelt Zijlstra. “Bijvoorbeeld toen een reiziger vanuit Tanzania het ministerie belde met de noodkreet dat er een leeuw naast haar tent liep.”

Toeristische sector Utrecht groeit
Burgemeester van Zanen vertelde tijdens de opening dat de toeristische sector voor Utrecht steeds belangrijker wordt. Het aantal banen in deze sector is de laatste drie jaar met vijftien procent gestegen. Van Zanen: “Die ontwikkeling uit zich ook in de stijging van het aantal hotelovernachtingen en de hoge bezoekersaantallen van de Utrechtse musea. Bezoekersrecords werden geboekt door kasteel De Haar, de Domtoren, de Domkerk, het Centraal Museum en het spoorwegmuseum.

Leestip:  Bezoek de eerste editie van Vakantiebeurs Noord-Nederland

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken staat op de Vakantiebeurs in het NL Reist Plein, samen met GGD, Douane en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De minister riep alle Nederlanders op de BZ Reisapp te downloaden en zich aan te melden bij de BZ informatieservice.

De Vakantiebeurs wordt van woensdag 10 tot en met zondag 14 januari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Dinsdag 9 januari is uitsluitend toegankelijk voor vakbezoekers.

Meer informatie op vakantiebeurs.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in