Met Y Camps zijn kinderen in veilige handen

Het kan gebeuren dat kinderen meer begeleiding nodig hebben om op vakantie te kunnen en dat kan met de kampen van Y Camps! Hun doel is om voor de kinderen en de begeleiders een veilig en leuk avontuur te organiseren. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat de kinderen naast plezier hebben ook groeien op vakantie; of dat nou is op het gebied van zelfvertrouwen, algemene ontwikkeling of vaardigheden. Hun vakanties bieden veel afwisseling; met allerlei verschillende activiteiten.

Zij hebben het Keurmerk van de Stichting Steunpunt Kindervakanties. De YMCA steunt het initiatief ‘In Veilige Handen’ waarin vrijwilligersorganisaties samenwerken in het registreren van ongewenst gedrag, mocht dat voorkomen. Vanaf 2012 zijn alle vrijwilligers verplicht om in het bezit te zijn van een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Begeleiders

De kampen worden begeleid door deskundige vrijwilligers die worden geselecteerd op hun betrouwbaarheid en verantwoordelijkheidsgevoel, maar zeker ook op hun aanstekelijke motivatie en enthousiasme. Alle begeleiders volgen verschillende trainingen over het uitvoeren van veilige activiteiten, maar ook over spel, groepsvorming, plezier maken en hoe je samen 24 uur per dag optrekt. De kampen worden begeleid door volwassenen vanaf 18 jaar in een goede mix van ervaren en nieuwe begeleiders.

Leestip:  ANWB bundelt krachten met ADAC en TCS in kampeersector

Groepsvakanties

De kampen van Y Camps zijn groepsvakanties, voor kinderen die graag met een groep op pad gaan. Om een kamp voor iedereen leuk te maken, hanteren ze een aantal leefregels. Zo vinden ze het vanzelfsprekend dat iedereen in zijn eigen slaapzak slaapt en van andermans spullen afblijft. Deelnemers mogen geen alcohol en drugs gebruiken. Dat maakt ons doel haalbaar: een fijne groepsvakantie voor deelnemers en begeleiders!
Kinderen die met Y Kids op vakantie gaan moeten aan een paar voorwaarden voldoen:

  • Kinderen moeten corrigeerbaar zijn op hun (onwenselijk) gedrag en aanwijzingen van de leiding kunnen opvolgen
  • Kinderen moeten in een groep kunnen functioneren
  • Kinderen moeten enige mate van zelfredzaamheid hebben (zelf kunnen aankleden, verzorgen, boterham smeren, enz.)
Kinderen met speciale behoeftes

Zij vinden het belangrijk dat elk kind een leuke vakantie heeft en ze gunnen ook ieder kind deze ervaring. In het verleden kon elk kind met de reguliere Kampen mee, maar tegenwoordig kijken Ze beter naar de achtergrond en zorgbehoeften. Dit heeft twee redenen: ze willen elk kind een top vakantie bieden, maar ze willen ook zeker weten dat ze de juiste begeleiding op de vakantie hebben. Het is hiervoor dus wenselijk dat bij het aanmelden voor een kamp de persoonlijke achtergrond van de deelnemers wordt doorgegeven. Hierbij kun je denken aan een ziek of overleden familielid, echtscheiding van de ouders, of lichte lichamelijke of verstandelijke beperking. Onvolledige opgave vooraf van belangrijke informatie over de deelnemer (waaronder medische problemen, gedragsproblematiek en medicijngebruik) kan uitsluiting van het kamp tot gevolg hebben.

Leestip:  Vraag naar huurauto’s groeit komende jaren fors

Y camps

Bijzonderheden bij opgave

Speciale diëten zijn meestal geen probleem, maar moeten samen met medicijngebruik wel bij de boeking vermeld worden. Het kan natuurlijk zijn dat er na de boeking diëten of medische gegevens wijzigen. Neem dan vooraf aan de vakantie contact op met het boekingskantoor van Y Camps. Alleen zo kunnen ze wensen goed inplannen.

Bereikbaarheid

Tijdens de vakantieweken zijn zij 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week. Dus mocht er thuis of op vakantie iets aan de hand zijn, dan kan er altijd contact opgenomen worden met hun. Buiten de vakanties zijn zij op kantoortijden te bereiken.

Website Y Camps: www.ycamps.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in