Leuk: Je eigen vakantiefoto op een ansichtkaart

Leuk: Je eigen vakantiefoto op een ansichtkaart voor het thuisfront! – Wie vroeger op vakantie een kaartje naar het thuisfront wilde sturen, ging dan meestal naar een lokaal toeristenwinkeltje. Dan gaf je het rekje met ansichtkaarten een goede zwiep, totdat je eindelijk het minst saaie kaartje vond met daarop het lokale toeristische hoogtepunt.

Geen foto’s van jou en je reispartner die voor het lokale kasteeltje een gekke bek trekken of een guitige glimlach toveren…

Hoe anders is dat nu!

Steeds meer mensen laten een fotokaart maken met hun eigen vakantiefoto om naar vrienden en familie thuis te sturen. Fotokaarten zijn wenskaarten waar je dus je eigen afbeelding van keuze op kunt laten zetten. Het Nederlandse bedrijf Greetz.nl biedt precies deze fotokaarten serviceaan. Een groot voordeel is dat het kaartje vanuit Nederland verstuurd wordt: daardoor komt je kaartje niet pas weken na je vakantie aan.

Als het je leuk lijkt om deze nieuwe manier van kaarten versturen eens te proberen, kun je vast wat tips gebruiken hoe je de perfecte foto voor de ansichtkaart maakt! We hebben 5 tips voor je:

Tip 1: Setting

Ben je met een caravan aan het rondtrekken? Dan is het leuk om de mensen thuis meteen te laten zien hoe je precies aan het reizen bent. Zet je camper of je roadtrip busje vooral op de foto, al is het maar subtiel in de achtergrond. Deze context helpt de ontvangers van je fotokaart om zich te verplaatsen in hoe je jouw vakantie hebt ingericht.

Leestip:  Isabella-stoel wint stoelentest met 12 kampeerstoelen

Tip 2: Maak veel foto’s (ook met je telefoon)

De tijden dat wij een filmrolletje naar de ontwikkelaar brachten en een week wachtte op de foto’s liggen ver achter ons. De meeste foto’s maken wij nu digitaal, en we kunnen nagenoeg oneindig veel foto’s maken.

Maak daar gebruik van! Het kan geen kwaad om foto’s van dezelfde plek te maken met verschillende nuances. Dan kun je kiezen uit de leukste foto’s, en mindere foto’s eventueel verwijderen.

Met elke smartphone kun je ook apps downloaden waarmee je fotokaarten / vakantiekaarten kunt maken. Je kunt dan gelijk vanaf je eigen mobieltje een kaart maken.

Tip 3: Natuurlijk licht verdient de voorkeur

Herinner je je nog de tijden dat je bijna altijd rode pupillen had op foto’s? Gelukkig hebben we daar steeds minder last van doordat camera’s nu altijd eerst een paar keer flitsen. Toch verdient natuurlijk licht nog altijd de voorkeur boven het gebruiken van de flitser. Je ziet er wat minder bleek uit in natuurlijk licht, en ook de achtergrond van de foto zal er op je vakantiekaartje mooier uit komen te zien.

Leestip:  Vakantiegangers stoten gemiddeld 913 kilo C02 uit

Tip 4: Benut Golden Hour schaamteloos

Tijdens het korte uurtje na de zonsopgang en voor de zonsondergang zien wij er op ons beste uit. En niet alleen wij, maar ook het pittoreske landschap dat je wilt vastleggen als achtergrond.

Rond dit tijdstip moet het zonlicht namelijk wat verder door de atmosfeer reizen voordat het op je gelaat valt. In de atmosfeer worden de blauwe lichtgolven eruit gefilterd en blijft er meer rood licht over. Dit zorgt voor een veel warmer kleurenpalet op je foto. Foto’s die gemaakt zijn tijdens golden hour – ook wel het ‘magische uur’ genoemd – zijn dan ook bij uitstek geschikt om te gebruiken op je fotokaart.

Tip 5: Fotofilters

De ‘harde realiteit’ is dit: ook buiten golden hour zul je op vakantie veel fotowaardige momenten hebben. Er is gelukkig een makkelijke oplossing voor dit luxeprobleem.

Is het al wat laat en wordt de foto een beetje donker? Of schiet je de foto in de felle zon van rond het middaguur? Vrees niet! Er zijn heel veel apps die je in staat stellen de kleurencompositie van je foto wat aan te passen. Maak de tinten bijvoorbeeld wat roder als je een foto in de middag hebt genomen, of verhoog de helderheid een paar procentpunten als de foto laat op de dag is gemaakt.

Leestip:  Caravans nog altijd te zwaar beladen
 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in