Goed voorbereid op kampeervakantie met de auto

Het is eindelijk zover: na lang wachten mogen jullie er even helemaal tussenuit tijdens een relaxte kampeervakantie. Omdat het weer in Nederland moeilijk te voorspellen is, kiezen veel vakantiegangers voor een kampeervakantie in het buitenland, zoals een vakantie tussen de vele schoonheden van Frankrijk of een reis naar de Mediterrane kust van Spanje. Omdat deze fraaie plekken in Europa op enige kilometers afstand van Nederland gelegen liggen, gaat er een lange autorit aan vooraf. Door deze autorit goed voor te bereiden, maak je het mogelijk om dat ‘echte’ vakantiegevoel al te ervaren vanaf het moment dat je in de auto stapt.

Houd jezelf gezond

Je gezondheid en die van jouw medereizigers is natuurlijk het belangrijkste. Denk eraan om, ondanks het warme weer, voldoende warme kleding mee te nemen. Ook in het buitenland kan het ‘s avonds namelijk flink afkoelen. Neem warme slaapzakken mee en zorg voor goede (lucht)bedden om op te slapen. Zorg er bovendien voor dat ook de andere kampeerspullen van goede kwaliteit zijn, zodat je tijdens je vakantie voor zo min mogelijk verrassingen komt te staan. Hoewel je in het buitenland doorgaans ook voor medicijnen terecht kunt, kun je er beter zelf voor zorgen dat je de standaard medicijnen, zoals paracetamol en diarreeremmers, bij de hand hebt. Je hoeft dan namelijk niet te zoeken naar een apotheek of drogist en bent niet gebonden aan openingstijden.

Leestip:  Cruciaal comfort de nieuwe Forester stoelen van Coleman
Het belang van een autoverzekering

Zeker tijdens lange autoritten krijgen auto’s het zwaar te verduren. Door de hoge temperaturen en de lange afstanden komt het vaker voor dat auto’s kapotgaan. Mocht de auto er onverhoopt mee ophouden of bijvoorbeeld betrokken raken bij een ongeluk, dan zul je jezelf dankbaar zijn als je verzekerd bent van goede pechhulp. Verzekeringen voor pechhulp bestaan er in verschillende gradaties, zodat je zelf kunt bepalen hoe je verzekerd wilt zijn. Bij sommige verzekeraars kun je zelfs Nederlandstalige pechhulp verwachten, zodat je niet in het Frans of Spaans hoeft te vertellen dat je autoband vervangen moet worden. Vooraf de autoverzekering vergelijken kan een hoop schelen in de kosten, waardoor je misschien zelfs wat geld overhoudt om te spenderen tijdens de vakantie.

Leestip:  DealerRepair netwerk is Erkend Duurzaam
Tijdens de autorit

Neem tijdens de autorit voldoende water en eten mee en ga er niet klakkeloos van uit dat je onderweg wel een eetgelegenheid tegenkomt. Je weet namelijk nooit wanneer het moment gaat komen dat je weer ergens wat drinken en/of te eten kunt krijgen. Neem tijdens de autorit voldoende pauzes en wissel elkaar waar mogelijk af tijdens het rijden. Gaan er kinderen mee op vakantie? Zorg dan voor voldoende vermaak. Boekjes, een Ipad, muziek, plakplaatjes op het raam; het zijn allemaal mogelijkheden om ook de kleintjes tevreden te houden en het voor iedereen zo gezellig en comfortabel mogelijk te maken tijdens de autorit.

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in