Smarti kamperen met een beperking

Smarti – kamperen heeft veel voordelen en veel nadelen. Het grootste voordeel is de ruimte. Het grootste nadeel is dat het gedoe oplevert. Maar geldt dat niet voor iedere kampeerder? Je moet als mindervalide een beetje voorbereid zijn op verrassingen. Campings hebben rolstoeltoegankelijkheid vaak niet volledig doorgevoerd. Bijvoorbeeld wel het sanitair, maar niet de campingwinkel, de receptie, het zwembad, het restaurant. Gelukkig is men meestal wel bereid te helpen.

Slapen in een tent?

In een tent zijn geen muren en drempels. Maar ook geen beugels om je aan op te trekken. Als je de transfer kunt maken van de rolstoel naar een matje of een veldbed, kun je jezelf prima redden in een tent. Je kunt beter een matje of een veldbed kiezen dan een luchtbed. Een luchtbed is niet alleen koud, het is ook lastiger omdraaien op een luchtbed.

Leestip:  De essentiële uitrusting voor kamperen met het gezin
Sanitaire voorzieningen

De sanitaire voorzieningen van de campings zijn wisselend. Laat je goed informeren. En kijk ook naar de alternatieven die ter plekke aanwezig zijn. Is er een toegankelijk zwembad, dan zijn daar meestal ook douchevoorzieningen. Of neem een extra tent mee met een po-stoel als de toiletten niet ruim genoeg zijn. Neem een eigen muurbeugel met zuignappen mee, want als er al beugels zijn, hangen ze zelden precies op de plek waar jij ze wilt hebben.

Wat is de ondergrond?

Vergeet niet te vragen naar de ondergrond van de camping. Los zand is geen goede combinatie met rolstoelwielen. En tot slot willen ze je wijzen op de uitdagingen van een terrassencamping. Dat is soms gewoonweg te steil voor een handbewogen rolstoel.

Smarti zoek begeleiders voor hun reizen

Smarti wil uitgaan van wat mensen wèl kunnen in plaats van wat niet (meer) mogelijk is door hun beperking. Op alle groepsreizen zijn vrijwilligers nodig om een reis voor deelnemers mogelijk te maken. Sta je graag voor iemand klaar en vind je het geen probleem om handen uit de mouwen te steken? Vrijwilligers zorgen voor een onvergetelijke reis voor de deelnemers door hulp te bieden waar nodig zowel tijdens de dagelijkse verzorging als bij activiteiten gedurende de reis.

Leestip:  Keuring voor gasinstallaties in Duitsland weer verplicht

Begeleiders en deelnemers vormen samen één groep. Zij zijn samen op vakantie. Iedereen mag genieten van deze vakantie. Omdat fondsen dat van ons verwachten, vragen wij de begeleiders om een bijdrage van 10-15% van de reissom, vastgesteld per reis. Deze bijdrage mag je ook door middel van sponsering inbrengen.

Beschik jij over de volgende kwaliteiten?
  • Sociaal
  • Goed inzicht hebben waar de reiziger ondersteuning kan gebruiken
  • Flexibel
  • Grensverleggend
  • Reislustig
  • Initiatiefrijk
  • Oplossingsgericht
  • En ben je tussen de 20 en 50 jaar? Dan vinden wij het leuk om een ingevuld aanmeldformulier van jou te ontvangen. Wij nemen vervolgens contact met je op.

Wil je alles weten over Smarti

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in