Landschapscamping Het Veentieshof in het hart van Drenthe

Het Veentieshof is een unieke Landschapscamping voor volwassenen, gelegen aan de rand van het dorpje Mantinge, op een prachtige locatie in het hart van Drenthe.

Deze camping is niet geschikt voor kinderen. Een kind hoort vrijuit te kunnen spelen, en dat is met de doelstelling van hun camping niet mogelijk. Kinderen mogen natuurlijk best een keer overdag op visite komen bij de op de camping verblijvende gasten.
N.B. Zij zijn niet per definitie een 50+ of seniorencamping, ook jongere rustzoekers weten hun inmiddels te vinden.

Wat maakt onze camping bijzonder:
  • Vrij uitzicht vanaf elke plaats over de velden naar het Mantingerzand.
  • De ruime plaatsen zijn speels verdeeld over het terrein.
  • Door deze indeling veel privacy.
  • Kamperen op een camping zonder kinderen.
  • Aangepaste terreinverlichting om de donkere nachten niet te verstoren.
  • Gratis WiFi op iedere kampeerplaats.
  • Douches met thermostaatkranen die u zelf naar behoefte kunt regelen.
Leestip:  Karsten Tenten en Easy Caravanning nemen volgende stap

Kortom, echt een camping voor de rust – en natuurliefhebber.

Landschapscamping Het Veentieshof

De camping is voorzien van een WiFi zend/ontvang installatie waardoor op alle plaatsen WiFi signaal aanwezig is. Alle plaatsen zijn voorzien van een elektriciteitsaansluiting die naar behoefte op 4 of 6 ampère geschakeld kunnen worden.

Achterin de boerderij en onder de overkapping zijn de sanitaire voorzieningen ondergebracht. Deze bestaan uit: twee douches, drie toiletten, één urinoir, twee wastafels met warm en koud water en één wastafel met alleen koud water. Tevens is er een stortplaats voor uw chemisch toilet.

Onder de overkapping vindt je een afwasgelegenheid met warm en koud water, spoel/stortbak, koelkast en centrifuge voor algemeen gebruik.

Je kunt vrij gebruik maken van het warme water van de douches en de afwasgelegenheid.

Tevens bevindt zich onder de overkapping een knusse zithoek met volop informatie over de omgeving.

Leestip:  Vakantiepark gelegen midden in de Gelderse bossen

Om het landschappelijke karakter van de camping te behouden, hebben ze aan de buitenkant van het terrein een parkeerplaats gemaakt voor de auto’s van onze gasten.

Omgeving

Op deze camping worden regelmatig demonstraties gegeven met bordercollies en de Drentse heide schapen die achter bij hun op het land lopen.
Hierbij wordt van alles verteld over de schapen, de honden en het drijven van de schapen.
De omgeving rondom Mantinge heeft veel te bieden. Of je nu van fietstochten houdt, of van een mooie wandeling in een afwisselend landschap, of je bindt de skeelers onder en maakt een mooie tocht over de ‘gladde’ fietspaden.

Het Mantingerzand ligt in de directe nabijheid van de camping en is een natuurgebied van de vereniging ‘Natuurmonumenten’. Het Mantingerzand werd in 1921 al door Natuurmonumenten aangekocht vanwege de grote hoeveelheden jeneverbesstruiken. Het is een prachtig gebied met stukken bos, heide en zandverstuivingen. Ideaal voor de wandelaars. Het Mantingerzand maakt deel uit van een veel groter natuurgebied n.l. Het Mantingerveld. Natuurmonumenten is hier nog volop actief om de ‘losse’ natuurgebieden te koppelen tot een aaneengesloten natuurgebied.

Leestip:  Gezinscamping Laarbrug voor piep jong en stok oud

Website Landschapscamping Het Veentieshof: www.hetveentieshof.nl

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in