Op vakantie naar Zeeland?

Waarschijnlijk vraag je jezelf vast wel eens af, “wat is er nou zo speciaal aan de provincie Zeeland?”. De zuidelijkste provincie aan de prachtige Noordzeekust, de Parel van Nederland. Maar wat heeft Zeeland nou eigenlijk te bieden? Om direct maar met de deur in huis te vallen, genoeg! Denk aan de lange en vooral schone kustlijn, mooie natuurgebieden zoals ’t Zwin, Deltawerken en mooie vakantieparken en campings dichtbij zee. Daarnaast heeft ook, voor de cultuurzoekers onder ons, een rijke historie en leuke tradities, zoals de klederdracht! Liever opzoek naar de rust? Dan hoef je natuurlijk niet de drukke toeristische plekjes op te zoeken. Landinwaarts vind je ook heerlijk rustgevende campings en vakantiehuizen in Zeeland.

Welke vakantiebestemmingen zijn toeristisch?

Vrijwel alle kustplaatsen in Zeeland zijn zeer toeristisch. Veel Duitsers en Belgen zijn zeer aangetrokken tot de kustlijn van Zeeland en gaan hier graag hun vakantie doorbrengen. Het is niet ver en lang rijden. Wilt u genieten van het toerisme en graag de gezelligheid opzoeken? Dan zijn de steden of eigenlijk dorpen zeker de moeite waard:

● Burgh-Haamstede, een samenvloeiing van de dorpen Burgh en Haamstede dichtbij het Noordzeestrand;
● Domburg is een populaire badplaats aan de Zeeuwse kust op het schiereiland Walcheren en heeft als officiële titel Heilzame Badplaats;
● Renesse ligt op Schouwen-Duiveland en is vooral bij jongeren een populaire vakantiebestemming. De stranden zijn altijd goed gevuld;
● Zoutelande heeft vooral faam gekregen door het liedje van Blof
Kortom, voor een vakantie waar je genieten kunt van de mensen om je heen, de gezelligheid en evenementen zit je goed in de bovenstaande steden.

Zijn er ook rustgevende vakantiebestemmingen in Zeeland?

Liever uitgezonderd van de menigte? Dat kunnen wij ons voorstellen als je een hectische periode achter de rug hebt of graag de natuur in gaat. Ondanks dat grotendeels van Zeeland is omringt door water, kent het ook prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Dit zonder dat je gek wordt van anderen. Kies dan een vakantiehuis of camping in de buurt van de volgende steden:

● Aardenburg ligt dichtbij het natuurgebied ’T Zwin. Mooi natuurgebied met veel diversiteit van flora en fauna. Hier vind je veel wandel- en fietsroutes;
● Hulst is een oude vestingstad die goed bewaard is gebleven. Prachtige wandelingen kunnen door en rondom het dorp gedaan worden over de oude stadswallen. Ook geschikt voor kinderen. Daarnaast ligt het vlak naast het schorrengebied Verdronken Land van Saeftinghe;
● Dreischor is het best bewaarde ringdorp van Nederland. De 14-eeuwse Sint Adriaanskerk vormt het hart van het dorp en om de kerk heen zijn de straten als ringen aangelegd.
● Brouwershaven. Gelegen aan het Grevelingenmeer en heeft een beschermd dorpsgezicht. Jaarlijks worden gezellige evenementen georganiseerd en is veel cultuur terug te vinden in diverse musea.

Vakantie vieren in Zeeland

Overtuigd van Zeeland? Vooral nu tijdens Coronatijd is een vakantie in eigen land vast erg gewenst. Vind prachtige campings op de website van de ANWB of kijk voor de mooiste en grootste aanbod vakantiehuizen in Zeeland op heerlijke huisjes. Wist je dat Zeeland ook de meeste zonuren heeft? Komt goed van te pas voor een zon, zee en strand en wandelingen of fietstochten. Kortom, geniet van uw welverdiende vakantie in het altijd zonnige Zeeland!

 4.6/5 (5)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in