Koken op de camping

Koken op de camping gaat net even wat anders dan thuis maar kan net zo lekker zijn. Vaak zijn we op de camping wat creatiever door gebruik te maken van bijvoorbeeld een skottelbraai, een camping gasstel, pannenset, een losse brander of de barbecue.

In dit artikel geven we hints en tips rondom het koken op de camping.

Kookboeken voor op de camping

Er zijn leuke kookboeken voor op de camping met veel inspiratie voor lekkere en snelle recepten.

Boek: Smakelijk kamperenTitel: Smakelijk kamperen
Auteur: Petra Knoth
Beschrijving: Hét camping kookboek van deze zomer!
Meer dan 55 recepten; variatie en inspiratie voor koken op de camping. Kamperen én lekker koken. Het klinkt als water en vuur, want hoe doe je dat met beperkte ruimte, weinig keukenspullen en ingrediënten? Toegegeven: het ís een uitdaging, maar… het kán. Echt. Voor dit campingkookboek verzamelde Petra Knoth de lekkerste, makkelijkste en meest verrassende recepten. Vakantie betekent voor haar namelijk: ontspannen, maximaal genieten en niet te moeilijk doen, maar zeker ook lekker en gevarieerd eten! Bekijk de recensies op Bol.com of de ANWB webwinkel.

Caravanity camping kookboekTitel: Caravanity camping kookboek
Auteur: Femke Creemers
Beschrijving: Met het Caravanity Camping Kookboek kook je onder de sterren van de hemel! De auteur verzamelde de beste recepten om op een of twee pitjes bij tent of caravan te bereiden. Ook geeft ze tips voor de handigste keukenattributen en volop inspiratie om van iedere campingmaaltijd een feestje te maken! Bekijk de recensies op Bol.com of op de ANWB webwinkel.

Leestip:  Campingaz brengt de Bistro naar buiten

Boek: koken op de campingTitel: Koken op de camping
Auteur: Cara Frost-Sharratt
Beschrijving: Als je van kamperen én lekker eten houdt, is dit het boek voor jou! Het bevat meer dan 200 heerlijke gerechten, variërend van pannenkoeken, pasta en geroosterd vlees tot curry’s en stoofschotels. Je vindt er alle informatie die je nodig hebt om lekker, snel en eenvoudig eten boven het kampvuur of de barbecue te maken.
Bekijk de recensies op Bol.com.

Boek: Het caravan kookboekTitel: Het caravan kookboek
Auteur: Monica Rivron
Beschrijving: Of je nu met de caravan, de camper of met de tent gaat kamperen, er zal iedere avond gekookt moeten worden. Waar je thuis de beschikking hebt over een goed uitgeruste keuken, is het vaak de eerste dagen even behelpen met en wennen aan de twee of drie pitjes die je tot je beschikking hebt. Het caravan kookboek biedt uitkomst! Bekijk de recensies op Bol.com.

Boek: Camping kookboekTitel: Camping kookboek
Auteur: C. Post-Lauwers
Beschrijving: Het camping kookboek staat vol met gezellige gerechten die u eenvoudig bij de caravan of tent en thuis klaar kunt maken. De auteur Coby Post-Lauwers is een echte culinaire vakantiegenieter. Bij een fijne vakantie hoort ook gezellig kokkerellen en smakelijk eten. Speciaal voor de barbecue- en de skottelbraaibezitters zijn er heerlijke vis-, vlees- en groentegerechten in het camping kookboek opgenomen. Het camping kookboek biedt voor de hele familie heerlijke recepten zoals salades, soepen, vis-, vlees-, groente- en pastagerechten. Daarbij vind je ook een flink aantal ideetjes voor kleine (tussendoor) hapjes. Bekijk de recensies op Bol.com.

Leestip:  Koken op het kampvuur met eetbare wilde planten

Boek: De beste BBQ-recepten ter wereldTitel: De beste BBQ-recepten ter wereld
Auteur: Steven Raichlen
Beschrijving: De beste BBQ-recepten ter wereld van Steven Raichlen is een barbecuereis die je alle hoeken van onze planeet laat zien. Het biedt grilltradities uit bijna 50 verschillende landen, en 200 van ’s werelds meest authentieke en smaakvolle recepten. De beste BBQ-recepten ter wereld biedt het hele spectrum van de kunst van het grillen: hete grills, exotische smaken, gedreven grillmeesters, beroemde restaurants en de beste brandstoffen, gereedschappen en technieken. Bekijk de recensies op Bol.com.

Stressvrij koken op 2 pittenTitel: Stressvrij koken op 2 pitten
Auteur : Annette Vroomen
Beschrijving:  Stressvrij koken op 2 pitten, zo heet dit kookboekje. Dagelijks schrijf ze haar verhalen en publiceert deze in een reisblog. Aan het einde van een geweldige reis door Australië en New Zeeland werd ze benaderd door voor haar volledig vreemde mensen.” Kunt u de gerechten uit uw blog bundelen in een kookboekje”, was de vraag. Op dat moment maakt haar hoofd overuren. Ze bracht dit leuke kookboekje uit en is te bestellen bij Bol.com

Kookgerij voor op de camping

Cadac skottelbraaiSkottelbraai
De skottelbraai komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, waar boeren op een open veld hun vlees bereidden op een oude ploegschaar boven een vuur. Bij “braaien” gaat het om een gezellig samenzijn, met lekker eten dat in de openlucht is bereid. Vandaag de dag is de skottelbraai, in moderne variant van het merk Cadac, nog steeds populair. Het zijn veelzijdige, draagbare kookstoestellen waarmee je snel en gemakkelijk een smakelijke, gezonde maaltijd bereidt.

Leestip:  Campingaz brengt de Bistro naar buiten

Omnia campingovenOmnia oven
Met de Omnia oven kun je ook kunnen bakken op de camping. De Omnia zet je op het fornuis en door de opening is het midden van de oven kan de warmte in de Omnia komen en je baksel gaar maken. De Omnia oven is geschikt voor alles wat je thuis ook in de oven kunt bakken.

Cobb premier air houtskool barbecueCobb barbecue
Bakken, braden, roken, grillen, wokken en indirect barbecueën: dit alles kan allemaal met de Cobb barbecue. De Cobb maak je aan met de zogenaamde Cobble Stone. Hierdoor is de Cobb al binnen enkele minuten klaar voor gebruik. Verder werkt de Cobb als een soort heteluchtoven en je kan er dus van alles op bereiden. Vlees tot vis en lekkere groentes.

Handige websites over koken op de camping

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in