KIKK Capital investeert in E-Trailer

Nu ook slimme technologie voor caravans en campers – In Nederland rijden zo’n 480.000 kampeermiddelen rond en 4.000.000 in Europa. Elk jaar worden in Europa 80.000 nieuwe caravans en 125.000 nieuwe campers aangeschaft. Hoog tijd dat dit traditionele en nog steeds geliefde reismiddel eens wordt aangepast aan het digitale tijdperk. E-Trailer is het eerste bedrijf dat kampeermiddelen slim maakt met nieuwe technieken. Met intelligente sensoren en software wordt continue de status van het kampeermiddel gecontroleerd. Iedere caravan of camper eigenaar kan nu veilig, zorgeloos en volledig geïnformeerd op pad.

Er zijn 8 losse sensoren beschikbaar waarmee o.a. de kogeldruk en bandenspanning kan worden gemetenapps

Technologische revolutie

We leven in een tijd waarin bijna alles meetbaar is. Van benzineverbruik tot accustatus. Bij nieuwe auto’s is het zelfs verplicht om inzicht te hebben in de bandenspanning. “Dat geldt echter niet voor caravans en campers”, zegt Boy Trip, CEO van E-Trailer. “Toch gek als je bedenkt dat er miljoenen kampeermiddelen rondrijden in Europa. Fabrikanten zijn goed in het bouwen van caravans en campers maar kunnen onze ondersteuning op het gebied van sensoren en apps echt wel gebruiken. Die markt is toe aan vernieuwing.”

Leestip:  Getest - Met een dieselkachel de voortent verwarmen
Slimme en veilige snufjes voor in de caravan

De E-Trailer bestaat uit sensoren en een app die eenvoudig te gebruiken en te installeren zijn in elke caravan of camper, zowel bestaande als nieuwe voertuigen. Via een smartphone blijft de gebruiker onderweg op de hoogte van allerlei belangrijke data over het kampeermiddel en de reis. De app geeft aan hoe vol de accu zit en informeert de gebruiker over de belading (kogeldruk) en bandenspanning. Eenmaal op de camping aangekomen helpt de app om de caravan gemakkelijk waterpas te zetten en geeft het een signaal wanneer de watertank en/of accu leeg is.

Rick Lenssen, CTO van E-Trailer: ”De app is eigenlijk een autodashboard voor kampeermiddelen. De bezitter is vaak wat ouder en heeft een enorme behoefte aan veiligheid en comfort. Hier dragen zij met hun producten direct aan bij.”

Leestip:  Le Voyageur Eterna LV 7.0 GJF: slank, maar ruim
Snelle wereldwijde groei

E-Trailer, in 2016 opgericht door Boy Trip & Rick Lenssen, heeft inmiddels al een aanzienlijk aantal pakketten verkocht en grote bedrijven aan zich weten te binden. Zo worden de slimme sensoren al als standaard optie aangeboden in de caravans en campers van de grootste dealer van Nederland (De Klerk Caravans) en in 2020 ook bij Hymer, de marktleider van Europa. Het bedrijf is inmiddels actief in 7 landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Zuid-Korea en zelfs Australië.

Investering

Onlangs heeft KIKK Capital in E-Trailer geïnvesteerd. De beoogde investering van KIKK Capital wordt niet alleen gebruikt om de snelle groei te financieren maar ook voor het uitbreiden van het productportfolio. De app is universeel dus er kunnen gemakkelijk nieuwe slimme sensoren aan worden toegevoegd.

Patrick Lems, Senior Investment manager KIKK Capital: “Al vanaf het eerste gesprek waren we onder de indruk van de producten en prestaties van E-Trailer. Dit innovatieve bedrijf heeft al een aanzienlijk aantal producten verkocht en vele bekende bedrijven aan zich weten te binden. Mede door onze investering kan de internationale ambitie worden waargemaakt. Gezien de unieke producten en de gedrevenheid van het managementteam hebben we er alle vertrouwen in dat E-Trailer verder uitgroeit tot een prachtig en waardevol bedrijf.”

Leestip:  NKC - Studiemodel Habiton by Bürstner in de verlenging
 3.3/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in