E-Trailer maakt kamperen veiliger

Smartphone-App ‘E-Trailer’ maakt kamperen veiliger. Een App op je smartphone die aangeeft hoe vol je accu zit, oververhitte remmen voorkomt tijdens een route door de bergen, die je informeert over je bandenspanning en die bovendien helpt om de caravan waterpas te stellen: dat is de E-Trailer, de winnaar van de ‘Start-Up Contest’ van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2017.

‘Jonge en startende ondernemers kijken vaak nét even anders aan tegen buitenrecreatie en kamperen’, stelt Judith Röling, beursmanager van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs en initiatiefnemer van de Start-Up Contest. ‘Dat levert mooie producten en innovaties op waarmee nieuwe doelgroepen worden aangesproken, of die kamperen nét even luxer, comfortabeler of juist veiliger maken. Om die innovaties bekend te maken onder een breed publiek lanceren we als Jaarbeurs de Start-Up Contest en geven we de winnaar een extra steuntje in de rug tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs van 11 t/m 15 oktober’.

Leestip:  Stroom afrekenen per kilowatt of per dag
TU Delft

Winnaar van de Start-Up Contest werd ‘E-Trailer’, een initiatief dat ontstond op de Technische Universiteit in Delft en inmiddels is uitgegroeid tot een zelfstandig bedrijf. Uit de tientallen inzendingen nomineerde de vakjury vijf producten, waarna het publiek besliste over de uiteindelijke winnaar. ‘Wij waren positief verrast door de inzendingen: stuk voor stuk vernieuwende en relevante producten die iets wezenlijks toevoegen aan alles wat er al is in de markt. Bovendien waren de inzendingen zeer divers’, aldus Röling.

Caravandashboard E-Trailer in de auto

Tijdens de verkiezing werden bijna 4.000 stemmen uitgebracht, het werd een nek aan nek race tussen nummer één en twee (Tipoon). Maar uiteindelijk gaat de E-Trailer App er met 39% van de stemmen met de hoofdprijs van door. Sensors in de caravan communiceren via bluetooth draadloos met de smartphone-App en registeren of bijvoorbeeld het dakluik van de caravan nog openstaat, helpen bij het horizontaalstellen van de caravan en controleren de bandenspanning.

Vanaf 2018 registreert de app bijvoorbeeld ook hoe het staat met de kogeldruk. ‘Stuk voor stuk relevante informatie, direct onder handbereik in je telefoon’, aldus de vakjury, die de E-Trailer betitelde als ‘een caravandashboard in de auto’. Rick Lenssen, een van de oprichters van E-Trailer was compleet overrompeld over de uitslag van de Start-Up Contest; ‘Bijna 40 procent van de stemmen ging naar onze E-Trailer! Dat is een enorme pluim van kamperend Nederland voor ons product’.

Leestip:  Belangstelling voor horeca binnen de recreatiebranche

De andere genomineerden voor de Start-Up Contest waren:
Geardropper – Online huur- en bezorgservice voor kampeeruitrusting, inclusief opzet- en afbreekservice.
Kartent – Kartonnen tenten voor festivals, waterdicht en 100% recyclebaar.
Outchair – campingstoeltje met infrarood warmte-elementen in zit- en ruggedeelte.
Tipoon – geen caravan maar een ‘Travel Machine’, die zowel in de breedte als in de hoogte uitschuift.

Innovatieroute

Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (11 t/m 15 oktober), vormt de E-Trailer het hoogtepunt in de Innovatieroute, als ‘Start-Up van het Jaar

 1/5 (1)

Wat is je waardering?

1 REACTIE

 1. Het spijt me buitengewoon, maar ik vind dit bijna complete onzin.
  1. kogeldruk meet je voor dat je gaat rijden en verandert niet tijdens het rijden, tenzij je alles los in je caravan gooit.
  2. Wie gebruikt de accu van zijn caravan tijdens het rijden en waarom dan ? Mijn autoelectronica bewaakt de accu van mijn auto. Overbodige ballast dus.
  3. het horizontaal stellen: sinds wanneer doe je dat met een app? daar heeft toch iedereen een normale waterpas voor? Oke, ik heb ook een free app met waterpas, maar niet voor achter het stuur. En dan nog: het komt wel eens voor dat ik mijn caravan bewust niet waterpas zet, gaat de app dan piepen?
  4. het openstaande dakluik…. jawel hoor. Twee jaar geleden ben ik een dakluik verloren (ondanks mijn ervaring van +20 jaar caravan kamperen). Oorzaak het vergrendelmechaniek was door de monteur niet goed gemonteerd geweest.
  Je wordt natuurlijk geacht om even een checklistje af te werken voordat je gaat rijden. Zet die nou maar op je telefoon en laat die app en de sensoren achterwege.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in