Camping de grote Altena aan de Waal

Camping de grote Altena ligt in het hart van de Betuwe aan de rivier de Waal op een steenworp afstand van Arnhem en Nijmegen. De meeste kampeerplaatsen zijn direct aan het water gelegen met een schitterend uitzicht op de rivier en de scheepvaart. De camping kenmerkt zich door een rustige en gemoedelijke sfeer. Dit maakt het verblijf zeer geliefd bij met name rustzoekers, natuurliefhebbers, fietsers, wandelaars en senioren.

Ligging en omgeving van Camping de grote Altena

Deze camping ligt in de gemeente Overbetuwe tussen de dorpjes Oosterhout en Slijk-Ewijk, iets ten noordwesten van Nijmegen (6 km). Het kampeerterrein is gelegen aan de noordelijke oever van de rivier de Waal, midden in een landschap van glooiende uiterwaarden, kronkelende rivierdijken en pittoreske dijkwoningen. Vanwege deze unieke ligging (in het hart van de Betuwe) biedt de camping o.a. uitstekende mogelijkheden voor het maken van fiets- en/of wandeltochten over de rivierdijk. De camping is gelegen aan een wandelroute, genaamd het Lingepad, en het landelijk fietsroutenetwerk. Ook is deze omgeving uitermate geschikt voor het uitgooien van een hengel in de rivier of voor het maken van een struintocht langs de rivier.

Arnhem en Nijmegen

Een interessant en gezellig uitje voor het hele gezin is een stadswandeling in de oudste stad van Nederland, de Romeinse keizerstad Noviomagum (Nijmegen), eventueel gecombineerd met een kort bezoek aan Museumpark Orientalis, het Afrika Museum of museum het Valkhof. Een leuk alternatief is een korte wandeling over de Waalkade langs de talrijke cafés en restaurants met eventueel een bezoek aan het Holland Casino. Het centrum van Nijmegen ligt op ca. 6 km afstand van de camping en is via een nieuwe fietsbrug (Snelbinder) eenvoudig te bereiken. Voor jong en oud is een dagtocht naar het Openluchtmuseum of het Dierenpark Burgers Zoo te Arnhem ook een onvergetelijke belevenis. De beide attractieparken zijn met meer dan 100.000 bezoekers per jaar één van de best bezochte attracties van Nederland. Het centrum van Arnhem ligt op ca. 13 km afstand van de camping en is met de auto of het openbaar vervoer goed te bereiken.

Leestip:  Camping Oeltjen bij het het Zwischenahner Meer

Voor meer informatie kijk eens op Camping de grote Altena

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in