Kamperen hoeft niet perse in een een tent te zijn

Twijfels over kamperen? Vind hieronder de vorm die bij je past!

Vieze insecten die de tent inkruipen, moeten plassen in de bosjes en vooral veel kou. Het is iets waar sommige mensen aan zullen denken wanneer ze in gesprek zijn met iemand die kampeert. Toch zijn er enorm veel kampeervarianten. Kamperen hoeft namelijk niet eens in een tent!

De meeste mensen die voor de eerste keer gaan kamperen, vinden het hartstikke leuk. Bekende clichés als: ‘één met de natuur’ en ‘lekker buiten’ horen we erg vaak. Maar kamperen kan ook stressvol zijn, vooral als de tent nog niet staat. Uitspraken als: ‘Waar zijn alle haringen?’, ‘Is de tent niet te klein?’ en ‘Gaan we geen kou lijden?’ komen nog vaker voor. Het kan daarom fijn zijn om goed voorbereid op pad te gaan en vooruit te plannen. Het is bijvoorbeeld niet handig om enorm veel of erg zware spullen mee te nemen. Probeer het echter ook vooral los te laten. Kamperen hoort relaxt te zijn en er zullen altijd dingen gebeuren waar jij op het eerste gezicht geen rekening mee hebt gehouden. En dat is helemaal geen probleem.

Ouderwets kamperen

Sommige vakantiegangers zullen al genieten vanaf het moment dat ze de auto instappen, maar de meesten zullen pas rusten als de tent staat. Op YouTube staan gelukkig enorm veel filmpjes die uitleggen hoe je het snelst een tent in elkaar zet. Lukt het niet meteen? Geen probleem. Het is meer dan normaal dat de tent niet binnen drie tellen staat. En mocht je er écht niet uitkomen, dan is er altijd wel iemand die je kan helpen. Zet meteen een paar inklapstoelen en een tafeltje voor de tent wanneer deze staat en laat de dag voor wat het is. Beschik je niet over deze spullen? Op marktplaats kun je heel goedkoop komen aan de atributen en meubels die jij nodig hebt voor het kamperen.

Andere kampeervarianten

Ben je nog niet helemaal warm gemaakt door de traditionele vorm van kamperen? Op verschillende campings kun je voortaan ook kiezen voor ‘glamping’. De naam zegt het al; het is een glamour-variant op het kamperen. Met onder andere een toilet, keukentje en mooie bedden, slaap je alsnog onder een doek. Oftewel: de luxe zoals je die ook in hotels hebt, gecombineerd met de natuur.

Wanneer je niet per se wilt reizen of het lekker simpel wilt houden, is kamperen in eigen tuin ook een optie. Zet een tentje neer en blaas een paar luchtbedden op en klaar is Kees. Ook in eigen tuin is chique kamperen zeker mogelijk. Zo kun je heerlijk overnachten in de blokhutten van Fonteyn. Hierbij ervaar je alsnog het comfort zoals je dat thuis hebt, maar voelt het toch echt aan als kamperen. Ben jij iemand die het sowieso heerlijk vindt om luxe tuinmeubels aan te schaffen? Bezoek dan ook eens deze website.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in