JOYNE, nieuwe aanbieder van satelliet TV

JOYNE, zal als nieuwe aanbieder van betaalbare satelliettelevisie medio juli 2017 starten op de Nederlandse markt! Ze zullen het op gaan nemen tegen CanalDigitaal die op dit moment nog in Nederland een monopoliepositie heeft.

JOYNE wil zich onderscheiden met flexibele pakketten voor recreanten. CanalDigitaal biedt slechts één recreatiepakket, waar met name overwinteraars niets aan hebben. Het wordt voor abonnees mogelijk om zelf de periode dat het abonnement actief is te bepalen. Op deze manier kan de abonnee het abonnement alleen voor de periode dat men bijvoorbeeld met camper of caravan op vakantie gaat activeren.

JOYNE zendt uit via de Eutelsat 9B satelliet

JOYNE gaat de televisiezenders uitzenden via de Eutelsat 9B satelliet (op 9 graden Oost). De Eutelsat 9B satelliet is krachtiger waardoor de kwaliteit van zenden op een hoog niveau ligt. Dit heeft ondermeer voor de TV kijker als voordeel dat er in het geval van extreme weersomstandigheden minder storingen voor zullen komen!

Voor TV kijkers die reizen met bijvoorbeeld caravan of camper is het enorme bereik van deze satelliet een groot pluspunt. De “footprint” (reikwijdte waarbinnen de satelliet kan worden ontvangen) loopt maar liefst van het uiterste noorden van Scandinavië tot in Noord Afrika in het zuiden!

Dit betekent bijvoorbeeld dat de Nederlandse TV zenders in Europa, inclusief zuidwest Europa en Scandinavië te ontvangen zijn met een 65 cm schotel. In Nederland heb je aan een schotel van slechts 45 cm al voldoende!

Met een 80 cm schotel kun je tot ver in Turkije en in Marokko de Nederlandse TV zenders ontvangen.

JOYNE gaat gebruikmaken van een virtuele smartcard-technologie dus heb je nu een HD-satellietontvanger met CI-slot dan hoeft deze niet vervangen te worden. Heb je een satellietontvanger met een interne kaartlezer (een smalle sleuf waar een smartcard direct ingestoken wordt) dan kan deze helaas niet gebruikt worden voor satelliet tv via JOYNE.

JOYNE heeft nog geen prijs van de CI+ module bekendgemaakt, maar de prijs zal waarschijnlijk rond de honderd euro liggen.

Of TV kijken op de camping goedkoper wordt en hoe het zenderaanbod eruit gaat zien is nog niet bekend maar als wij JOYNE mogen geloven dan wordt de kwaliteit wel aanzienlijk beter.

Lees meer op de website van JOYNE.

Lees ook: Schotel uitrichten op de camping

Meer informatie over satelliet TV vind je op satelliet.startpagina.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bevestiging *