Inspiratie voor een natuurvakantie in eigen land

Je hoeft in Nederland niet ver te reizen om je in heel mooie natuurgebieden te bevinden. De natuur wordt in Nederland nogal voor lief genomen, omdat je het immers elke dag ziet. Toch zijn er plekken die iedereen zullen verbazen met hun schoonheid. Nederland heeft dan geen bergen, maar je kunt je toch even als op een andere planeet wanen wanneer je bijvoorbeeld in een Veluwe vakantiehuis zit. En de Veluwe is niet de enige plek voor een prachtige natuurvakantie in Nederland. Lees verder voor meer inspiratie voor een geweldige natuurvakantie in eigen land

Het waddengebied

Een bijzonder natuurgebied vind je natuurlijk bij de Nederlandse waddeneilanden. De ruige weersomstandigheden, zoals regelmatige harde wind, zorgen voor een uitzonderlijke natuur. Ook de getijden die hier werkzaam zijn veranderen het landschap. Zo heb je waarschijnlijk wel eens van wadlopen gehoord, waarbij je als het ware over de zee van het ene stuk land naar het andere kan lopen bij laag tij. De waddengebieden zijn bij uitstek geschikt als bestemming voor een natuurvakantie, omdat veel eilanden het aantal voertuigen minimaliseren. Je kunt je hier in alle rust terugtrekken dus.

Het Zuiden van Limburg

Een ander uiterste binnen de Nederlandse natuur vindt je in het Zuiden van het land, in Limburg. Nederland kent dan misschien geen bergen, maar het landschap in het Zuiden krijgt mooie glooiende heuvels waar je eindeloos kunt wandelen. Je kunt verblijven in een mooi dorpje of natuurlijk in de historische stad Maastricht, maar je kunt ook een mooie camping vinden midden in de natuur. In dit deel van het land raak je bijna niet uitgekeken, niet alleen vanwege de mooie landschappen, maar ook vanwege de dieren bijvoorbeeld. Dit is het huis van vele reeën en allerlei vogelsoorten.

Op vakantie naar Brabant

In Noord-Brabant bevindt zich Nationaal Park De Biesbosch. Dit natuurgebied staat vooral bekend om zijn wateren. Je kunt hier een mooie vakantie doorbrengen in de natuur. In dit gebied kun je door alle kleine waterwegen kajakken, vogels spotten en nog veel meer. Vanwege de vele kreken, stroompjes en eilandjes kun je hier veel bijzondere vogels zien, maar ook bijvoorbeeld bevers. Wanneer je wandelt door de Biesbosch is de kans groot dat je een burcht tegenkomt, gemaakt door een bever. Je kunt niet alleen wandelen en varen door dit gebied, maar ook fietsen en zeilen. De Biesbosch grenst namelijk aan wat grotere wateren, waar je zeilboten kunt huren. Kortom, een fijne bestemming voor een natuurvakantie!

 4/5 (5)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in