Travel Yogamatten: Lichtgewicht en opvouwbare reis matjes

Ben jij een yoga liefhebber en ga je binnenkort op reis? Dan is een Travel Yogamat precies wat je nodig hebt. Dit is een vrij nieuwe yogamat die je tegenwoordig steeds vaker voorbij ziet komen, met name bij mensen die hun vakanties graag combineren met wat beweging. Een Travel Yogamat is namelijk helemaal afgestemd op de omstandigheden waarin je je verkeert tijdens het reizen. Hoe ziet zo’n Travel Yogamat er eigenlijk uit en waarom zou je er eentje moeten hebben? We leggen het hieronder voor je uit.

 

Yoga tijdens het reizen

Met de heerlijke buitenlucht en omringende natuur kan yoga enorm ontspannend en fijn zijn als je op vakantie bent. Of je nu naar de camping, hooggebergte, kust, wilde natuur of grote steden gaat; yoga kan altijd en overal. Ook is het een ontzettend gezonde manier van bewegen. Yoga zorgt voor een goede bloedcirculatie en is het een goede optie voor wie op een rustige manier wat wil bewegen. Het enige wat je nodig hebt is een Travel Yogamat en een leuk plekje. Yoga tijdens het reizen kan je een sterkere verbinding geven met jezelf en de wereld. Je leert namelijk dat je vrij weinig nodig hebt om tot jezelf te komen, en dat je dat vrijwel over kunt doen.

Waarom een Yoga Travelmat?

Maar wat is het verschil tussen een Yoga Travelmat en andere yogamatten? Een Yoga Travelmat is lichtgewicht, waardoor je het makkelijk kunt meenemen zonder belast of vermoeid te raken. Ook is de Yoga Travelmat, in vergelijking tot andere yogamatten, makkelijk op te vouwen. Hierdoor kun je de yogamat eenvoudig inpakken met de rest van je spullen. Normaal gesproken zijn yogamatten vrij stevig en groot, waardoor ze niet makkelijk mee te nemen zijn op reis. De Travel Yogamat is juist gemaakt om voor langere periode mee te nemen op reis, zónder dat de beleving en kwaliteit van je yoga oefeningen wordt beïnvloedt.

Verschillende soorten Yoga Travelmatten

De keus aan Yoga Travelmatten is erg divers. Zo heb je keus uit diverse kleuren en tinten, maar ook het materiaal waarvan de matten zijn gemaakt. Sommige Yoga Travelmatten zijn gemaakt van natuurrubber. Deze zijn dan ook wat prijziger. Je kunt ook kiezen uit yogamatten met verschillende afmetingen. Gelukkig hoef je niet zuinig te zijn in de grootte van Yoga Travelmatten; bij tweemaal dubbel vouwen past het matje precies op de bodem van de gemiddelde reiskoffer. Hij neemt dan slechts 16 millimeter ruimte in beslag. Ideaal!

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in