Buiten koken sinds 1949

Ga op avontuur door heel Europa met CampingazTM

Het Franse merk Campingaz draagt een lange geschiedenis van innovatie met zich mee op het gebied van slimme kookoplossingen voor buiten. Opgericht in 1949, werd Campingaz al snel een leider in de productie van draagbare kooktoestellen en barbecues werkend op gas, voor kampeerders, wandelaars en andere outdoorliefhebbers, in heel Europa en daarbuiten.

Door de jaren heen is Campingaz doorgegaan met het innoveren en uitbreiden van zijn productlijn door de introductie van nieuwe technologieën en ontwerpen, om tegemoet
te komen aan de veranderende behoeften van liefhebbers van het buitenleven. Het merk
vult al vanaf het begin zijn eigen cilinders en cartouches met gas, waardoor deze als veilige energiebron dienen voor het brede scala aan producten, waaronder draagbare grills en kooktoestellen. Stuk voor stuk ontworpen om mensen te helpen optimaal te genieten van hun tijd in de vrije natuur.

Wie op een outdoor- of kampeeravontuur gaat, wil natuurlijk niet zonder brandstof voor het kooktoestel of de grill komen te zitten. Daarom zijn de cilinders en cartouches van Campingaz door heel Europa (en daarbuiten) verkrijgbaar. Met de online Gas Finder, een handige tool op de website van het merk, is er altijd een Campingaz dealer in de buurt te vinden. Voor het aanschaffen van een nieuwe cilinder of het omruilen van een lege, of voor de aanschaf van een nieuwe cartouche. Met de Gas Finder staat niets meer in de weg van genieten van lekker buiten koken, waar je dan ook bent.

Leestip:  Camping d'Hof in het groene Venetië Giethoorn
CILINDERS

CILINDERSÉén van de meest iconische producten van Campingaz is de gascilinder, een draagbare gasfles die wordt gebruikt om gas op te slaan en te transporteren om er vervolgens mee te kunnen koken. Deze cilinders, verkrijgbaar in twee maten, zijn gemaakt van staal en uitgerust met veiligheidsvoorzieningen om lekken en ongelukken te voorkomen. De opvallende rode verzegeling op de Campingaz R-cilinder bevestigt de veiligheidsgarantie: deze gasfles is onderhouden, gecontroleerd en gevuld door Campingaz zelf waarna deze door een erkende dealer verkocht kan worden. De cilinders zijn in twee formaten te verkrijgen: R907 (2,75 kg butaan) en R904 (1,8 kg butaan).

Hoe werkt een navulling? Bij aanschaf wordt de cilinder eigendom van de gebruiker, en zodra de tank leeg is, kan deze steeds worden omgeruild voor een volle cilinder van hetzelfde type, voor de prijs van een gasvulling.

Leestip:  ANWB: nominaties voor de Camping van het Jaar 2024 bekend
CARTOUCHES

CARTOUCHESNaast de gascilinders heeft Campingaz ook een reeks van gascartouches in het assortiment. Dit zijn kleine blikjes die worden gebruikt om de draagbare kooktoestellen van brandstof te voorzien op korte trips of wanneer men kookuitrusting zelf op de rug draagt. Deze cartouches zijn gevuld met een mengsel van propaan, butaan en soms isobutaan. Ze zijn veilig, compact en gemakkelijk op te bergen. Daarom worden ze veel gebruikt door kampeerders en backpackers van over de hele wereld.

De cartouches zijn alleen toepasbaar op Campingaz producten. Net als de cilinders, worden ook de cartouches volledig in Europa geproduceerd en gecontroleerd met de hoogste veiligheidsstandaarden voor zorgeloos gebruik.

Dankzij het handige en veilige Easy Clic® systeem met ventiel op de cartouches, is het mogelijk om deze op veilige wijze los te koppelen wanneer niet in gebruik en later weer aan te sluiten. Het mengsel van de CV 470 Plus en CV 300 Plus cartouches bestaat uit een gas mix van butaan (80%) en propaan (20%). Het propaan geeft een extra boost, zelfs bij lage buitentemperaturen van -5°C. Het lage gewicht van de cartouches (respectievelijk 628 g en 356 g), maakt ze extra draagbaar en daarmee uitermate geschikt voor korte trips of bij beperkte opbergruimte onderweg.

Leestip:  Camping Le Caussanel aan de oevers van het meer van Pareloup

Campingaz

Bezoek voor meer informatie www.campingaz.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in