HY4 hydraulische niveauregeling voor Mercedes-Benz Sprinter

HY4 hydraulische niveauregeling voor Mercedes-Benz Sprinter in nog meer varianten – Compatibiliteitscertificaat dankzij hoge productveiligheid.

De toonaangevende chassis- en accessoiresspecialist AL-KO Vehicle Technology Group heeft nu zijn beproefde HY4-hydraulische niveauregeling beschikbaar gesteld voor de meeste campermodellen op basis van de huidige Mercedes-Benz Sprinter.

Hoewel de staanplaatsen er op het eerste gezicht misschien vlak uitzien, zijn ze meestal niet echt vlak. Als je niet schuin wilt parkeren, kun je wiggen gebruiken om het voertuig recht te zetten. Dit kan even duren, afhankelijk van de hellingshoek. Automatische transmissie kan het ook moeilijker maken om op de wiggen te rijden. Op sommige plaatsen is egaliseren met wiggen zelfs niet mogelijk. Het steunsysteem AL-KO HY4 daarentegen kan een camper met een gewicht tot zes ton automatisch precies waterpas zetten op een parkeerplaats: het duurt slechts ongeveer één minuut. Tegelijkertijd zorgt het voor stabiliteit in het woongedeelte als het geparkeerd staat. Indien gewenst wordt het systeem ook geleverd met een weeg functie.

Nu biedt AL-KO nog zes varianten van de HY4 voor de huidige Mercedes-Benz Sprinter-basisvoertuigen met voor- of achterwielaandrijving. Deze omvatten 2- en 3-assige AMC- en SLC-chassis, originele MB-frames en bestelwagens. Hiervoor zijn de montage- en montagesets voor het steunpootsysteem nieuw ontwikkeld. Ze zijn ontwikkeld volgens de ontwikkelings- en testrichtlijnen van AL-KO en zijn door Mercedes-Benz op de proef gesteld op het gebied van compatibiliteit van componenten.

Leestip:  VAN-Jorn is al vijf jaar onderweg

AL-KO heeft ook de besturing van de elektronica aangepast aan de door Mercedes-Benz voorgeschreven veiligheidsrichtlijnen. Deze speciale inspanning heeft ertoe geleid dat de HY4 het eerste hydraulische ondersteuningssysteem op de markt is dat een compatibiliteitscertificaat van Mercedes-Benz heeft ontvangen. Dit gaat hand in hand met nog meer productveiligheid, wat de toewijding van het HY4-systeem aan kwaliteit, waarvoor het al verschillende prijzen heeft gewonnen, nog versterkt.

Website AL-KO: www.alko-tech.com

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in