Hobby Kampeerwagen Club Nederland

Zij heten je van harte welkom bij de H.K.C.N., de in 1993 opgerichte club voor bezitters van een caravan of camper van het merk Hobby.

In eigen beheer worden jaarlijks drie tot vier kampeerweekenden in Nederland en een buitenlandse kampeerreis georganiseerd. Bovendien houden ze in januari een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst die meestal bestaat uit een etentje en de Algemene Ledenvergadering.

Tijdens de kampeerweekenden en -reizen kan je genieten van een grote variëteit aan excursies, wandelingen, fiets- en boottochten, sportieve activiteiten en etentjes. Zo zie je dingen en kom je op plaatsen waar je anders misschien aan voorbij gaat. Vanzelfsprekend  wordt er altijd voldoende ruimte vrijgehouden voor het ondernemen van eigen activiteiten of gewoon even niets doen.

Kleinschalig

De H.K.C.N. wil geen grote club zijn waar men elkaar niet meer kent. Daarom hebben zij gekozen voor maximaal 45 equipes. Aan activiteiten nemen meestal zo’n 15 tot 20 equipes deel.

Leestip:  DealerRepair netwerk is Erkend Duurzaam
HobbyMaatjes

In hun digitale clubblad “HobbyMaatjes” worden de leden 4 tot 6 maal per jaar op de hoogte gebracht van clubactiviteiten en andere wetenswaardigheden op kampeergebied.

Historie van de Hobby Kampeerwagen Club Nederland

De H.K.C.N. is opgericht op 11 december 1993. De oprichtingsvergadering vond plaats op camping De Krakeling in Zeist. Onder het toeziend oog van 68 aanwezigen werd het eerste bestuur gekozen.

De eerste buitenlandse reis vond plaats in 1994 en voerde naar Tsjechië. De daarop volgende jaren gingen ze naar Duitsland, Polen, Frankrijk, België, Italië. Luxemburg en Oostenrijk. In Nederland bezocht de club vanaf de oprichting al ruim 100 campings in alle delen van het land. Vanaf januari 1998 werd een nieuwjaarsbijeenkomst gehouden gekoppeld aan een Algemene Leden Vergadering. In 1996 en 2000 werd er geen buitenlandse reis gemaakt. In 2003 werd de buitenlandse reis ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de H.K.C.N. vervangen voor een 10-daags jubileumkamp in Otterlo. In april 2009 vierde de club haar 15-jarig bestaan met een jubileumweek op camping De Zeven Linden in Baarn. Ze bestaan nu al langer dan 25 jaar.

Leestip:  Kip Store Utrecht wint nationale Houtbouwprijs

Wil je meer weten over Hobby Kampeerwagen Club Nederland

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in