Handige tips voor goed onderhoud van jouw camper

Een camper is een ideaal vervoersmiddel waar je ook nog eens heerlijk in kunt verblijven, niets voor niets wordt een camper ook wel eens een thuis op wielen genoemd. Net zoals een huis heeft ook een camper onderhoud nodig. Een goed onderhouden camper kent een langere levensduur. Naast het feit dat het onderhouden van een camper een langere levensduur oplevert is het ook een kwestie van veiligheid. In Nederland is het verplicht om regelmatig een vakantievoertuig te laten controleren, de zogeheten Algemene Periodieke keuring (APK) is dan ook een verplicht jaarlijks nummer. Wil je er zeker van zijn dat je door de keuring komt en veilig op pad kunt gaan? Dan is en goed onderhoud van de camper van belang. Hoe zorg je dan op de juiste manier voor je camper? Lees hier de tips.

Zelf onderhoud uitvoeren

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt uitvoeren voor een goed onderhoud aan camper. Eén van eerste tips heeft te maken met het interieur. Het is aan te raden om minstens 1x per jaar het interieur grondig te reinigen. Maak niet alleen de kasten, vloeren en meubels schoon, maar was ook het textiel zoals kussens en gordijnen. Laat alles in de buitenlucht stevig door luchten zodat het fris en schoon ruimt. Ook is het slim om de badkamer en koelkast grondig schoon te maken. Hier kan gemakkelijk schimmel ontstaan. Daarnaast heeft niet alleen het interieur een reinigingsbeurt nodig, maar ook het exterieur kan op zijn tijd wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Gebruik hiervoor speciale reinigingsmiddelen die de laklaag van uw camper of caravan niet beschadigd. Wanneer je het exterieur onderhoudt, denk dan ook gelijk even aan het controleren van de ramen en luiken. Controleer bijvoorbeeld of de scharnieren nog niet verroest zijn en of de rubberen randen nog goed sluiten.

Veilig onderweg

Het is niet alleen belangrijk om de binnen-en buitenkant van de camper te onderhouden, ook is onderhoud onder de motorkap van groot belang. Een goed onderhouden accu van online-accu.nl zorgt er voor dat jij zonder problemen overal naar toe kunt rijden met de camper. Denk daarbij ook aan de bandenspanning te controleren en zet bij het stallen van de versnellingspook in zijn vrij om beschadigingen aan het tandwiel te voorkomen. Met een goed onderhouden camper is de kans klein dat je onderweg voor verrassingen komt te staan.

 3.6/5 (9)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in