Genomineerden ANWB-verkiezing Allermooiste kasteel van Nederland

Begin dit jaar heeft de ANWB haar leden gevraagd wat volgens hen het allermooiste kasteel van het land is. Daar is massaal op gereageerd: bijna 25.000 leden brachten hun stem uit. Op dit moment zijn er nog vijf kastelen in de race voor de felbegeerde titel ‘Allermooiste kasteel van Nederland’. De uiteindelijke winnaar – gekozen door een deskundige jury –  maakt de ANWB bekend op maandag 6 juni, de Dag van het Kasteel.

Genomineerd voor de titel ‘Allermooiste Kasteel van Nederland’ ( in willekeurige volgorde):

– Kasteel Doorwerth (Doorwerth, GD)
– Kasteel Huis Bergh (’s Heerenberg, GD)
– Kasteel Hoensbroek (Hoensbroek, LB)
– Kasteel Westhove (Oostkapelle, ZL)
– Kasteel de Haar (Haarzuilens, UT)

Het is nu aan de jury om uit deze vijf een winnaar te kiezen. Robert Quarles van Ufford (Nederlandse Kastelenstichting), Jaap Evert Abrahamse (architectuurhistoricus en onderzoeker bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) en Marieke Haafkens (ANWB Eropuit en juryvoorzitter) gaan de kastelen beoordelen op belangrijke criteria zoals authenticiteit, ruimtelijke samenhang, levendigheid en recreatief karakter.

Leestip:  De Waard Tenten opent het kampeerseizoen

Op maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag en de Dag van het Kasteel) wordt de winnaar feestelijk gehuldigd. De ANWB organiseert dit samen met de Nederlandse Kastelenstichting, Stichting Dag van het Kasteel en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Kijk voor meer informatie op www.anwb.nl/kasteeltop5

 1/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in