Garmin introduceert de nieuwe Camper 890

Garmin introduceert vandaag de Camper 890, hét navigatiesysteem voor liefhebbers van campers en caravans. De Camper 890 is ontworpen om meer comfort op de weg te bieden. Het navigatiesysteem beschikt over een hoge resolutie 8-inch edge-to-edge touchscreen, die zowel in portret- als landschapsmodus gebruikt kan worden.

Daarnaast is het systeem voorzien van de nieuwe Garmin-spraakassistent die communicatie met het navigatiesysteem eenvoudig maakt.

“De Camper 890 heeft het grootste display binnen ons huidige assortiment navigatiesystemen voor campers en caravans,” zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement Garmin Nederland. “Of je nu de bestuurder bent of bijrijder, het grote 8-inch scherm maakt het makkelijker om de route te volgen.”

Bezienswaardigheden onderweg

De Garmin Camper 890 biedt alle essentiële functies van de vorige Garmin Camper-modellen. Reizigers kunnen zich eenvoudig voorbereiden op een nieuw avontuur door het camper- of caravanprofiel in te voeren in het systeem. De Camper routing houdt dan rekening met de grootte en het gewicht van de camper, caravan of trailer om een geschikte route te vinden. Zo kunnen reizigers ontspannen en veilig op pad. Wegwaarschuwingen geven je de mogelijkheid om te anticiperen op mogelijke gevaren zoals scherpe bochten en steile hellingen.

Leestip:  Getest - Met een dieselkachel de voortent verwarmen

De Garmin Camper 890 geeft gebruikers daarnaast toegang tot camper- en caravan-specifieke Points of Interest met de integratie van ACSI™, Campercontact™ en Trailer’s PARK™. Om de beste plaatsen voor de nodige pitstop te vinden, kan er worden gefilterd op basis van persoonlijke voorkeuren zoals elektriciteitsaansluitingen, de aanwezigheid van douches en meer.

De Camper 890 is voorgeladen met reisinformatie van iOverlander™, interessante plekken van Foursquare en TripAdvisor reizigersbeoordelingen. Zo geniet je onderweg nog meer van wat de omgeving te bieden heeft.

Het systeem biedt gedetailleerde kaarten voor heel Europa. Extra kaarten voor Noord-Amerika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten & NoordAfrika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw Zeeland kunnen gratis gedownload worden op garmin.com/express.

Altijd verbonden en veilig op weg

De Garmin Camper 890 zorgt voor extra gemak onderweg en stimuleert veilig rijden. Daarnaast blijven bestuurders op de hoogte tijdens de reis.

Door de Garmin Drive™ app2 te downloaden, kun je eenvoudig gebruik maken van live verkeersinformatie, benzineprijzen, weersvoorspellingen en meer op het navigatiescherm van Camper 890. In combinatie met een compatibele smartphone kunnen bestuurders hun handen aan het stuur houden door gebruik te maken van slimme functies zoals handsfree bellen3 , de ontvangst van smartphone meldingen en de vernieuwde spraakgestuurde navigatie.

Leestip:  Getest - Met een dieselkachel de voortent verwarmen

De ingebouwde WiFi®-connectiviteit geeft gebruikers toegang tot kaart- en software-updates zonder het aansluiten van het navigatiesysteem op een computer. Wanneer de Camper 890 is verbonden met de Garmin Drive™ app, om heel gemakkelijk GPX-bestanden te importeren en te delen. Zowel vooraf als tijdens de reis. Met Live Traffic via DAB (MT-D model) kunnen reizigers nog meer van hun reis genieten.

De meegeleverde magnetische steun maakt het eenvoudig om de Garmin Camper 890 te bevestigen of te verplaatsen en is geschikt voor ieder interieur. De magnetische houder met ingebouwde oplaadmogelijkheid is voorzien van een heavy-duty zuignap, een schroefbevestiging en een baladapter met een AMPS-plaat die compatibel is met RAM-montage systemen. Een video-in poort maakt het mogelijk om een externe camera te koppelen.

De Camper 890 is compatibel met de Garmin BC™35 draadloze achteruitrijcamera. Zodra het navigatiesysteem draadloos verbonden is met de achteruitrijcamera kun je eenvoudig voertuigen, voetgangers en andere obstakels zien op het display terwijl je achteruitrijdt.

Beschikbaarheid Garmin Camper 890

Het nieuwe navigatiesysteem van Garmin is verkrijgbaar in twee modellen.

Leestip:  Getest - Met een dieselkachel de voortent verwarmen

• De Camper 890 MT-S zou beschikbaar zijn in juni maar we hebben nog geen winkel gevonden.
• De Camper 890 MT-D is te koop op Amazon.nl en Bol.com

Verschil tussen de MT-S en MT-D is dat bij de S-versie de verkeersinformatie binnenkomt via een koppeling met je smartphone en bij de D-versie komt de verkeersinformatie binnen via een DAB radiosignaal.

Wij hebben de Camper 890 nog niet zelf in handen gehad. We kunnen dus nog niets zeggen over de gebruiksvriendelijkheid en de functionaliteit.

Website: www.garmin.nl

 4.3/5 (10)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in