Camping Half-Hichtum een prachtige boerencamping

0

In het mooie landelijk gelegen Friesland vlakbij het pittoreske Hanzestadje Bolsward, het middelpunt van de Friese Elfsteden, vindt je de boeren camping Half-Hichtum.

Fietsen, wandelen, steppen, varen, zwemmen, met auto of paard en wagen, of doe de Elfstedentocht gewoon op je eigen manier. Hier geniet je van de rust en de ruimte die het Friese platteland nog te bieden heeft.

Een prachtige boerencamping dichtbij Bolsward

In 2009 hebben zij de stap gezet van melkveebedrijf naar boerderij met camping. Zij houden paarden, schapen en er scharrelen wat kippen rond. De natuur biedt hun gratis de rest. Zon, regen, wind, ze kunnen niet zonder.

Gezellige drukte en altijd mensen om hun heen. Dit is wat zij graag willen, het moois dat de natuur hun biedt, de rust en de ruimte delen met de gasten. Doe mee aan een workshop schilderen in het weiland een spelletje Jeu de Boules of kruip weg in een lekkere stoel met een boek uit de bibliotheek-kast in hun “huiskamer”. Ook in het “buitenverblijf“ is van alles te doen. Voor de jeugd zijn er skelters, er is een trampoline en soms kan de boer wel wat hulp gebruiken. En dan is ook Atze er nog, hun shetlandpony.

Leestip:  Nederlanders vieren meivakantie in eigen land

De camping ligt aan de Elfsteden-tochtroute, vlakbij het centrum van Bolsward. De camping is klein en rustig met ruime standplaatsen, stroom en water op het terrein en zij beschikken over goed en netjes sanitair.  Op de camping zijn partytenten niet toegestaan.

Half-Hichtum een prima startpunt voor de Elfstedenroute met ophaal en breng service, maar er zijn ook diverse andere mooie en landelijke fietstochten in de omgeving. Zij organiseren kaartavonden, workshops schilderen in het weiland, gezamenlijk ontbijten en af en toe een barbecue samen met de gasten.

Wil je op vakantie en laat je je paard of pony liever niet thuis, dan hebben zij stallingsruimte met aparte boxen. In de ontvangstruimte liggen folders, gratis fietsroutes, gezelschapsspellen en kinderspeelgoed.

Kortom, op Half-Hichtum vindt je rust, ruimte en gezelligheid en hoef je je niet te vervelen.

Leestip:  Natuurkampeerterrein Den Ouden Dam

Zij zijn aangesloten bij de Stichting Vrije Recreatie.

Website Boerencamping Half-Hichtum: www.half-hichtum.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in