Fjällräven Classic 2024 – Meerdaagse trekking voor iedereen

Loop over hobbelige paden. Spot een waterval. Word ‘s ochtends gewekt door een rendierkudde. Steek op blote voeten een ijskoude beek over. Bewonder de uitzichten. Voel het ene moment de zon op je gezicht en het volgende moment een beetje regen. Tape je hiel tegen blaren. Zweet. Koud. Zet je tent verkeerd op bij harde wind, begin opnieuw en doe het goed. Slaap slecht. Slaap als een roos. Aanschouw een zeldzame bloem. Kook je diner op een gasstel. Neem een pauze van je schermen.

Het is allemaal te vinden op het parcours, tijdens Fjällräven Classic.

In 2024, viert Fjällräven Classic het 20-jarige jubileum. 20 jaar lang trekking op de Fjällräven-manier. Als erkenning van deze mijlpaal, breidt Fjällräven Classic voor het eerst uit naar Chili en keert Fjällräven Classic UK terug met een route door Lake District nationaal park in Engeland.

Fjällräven Classic werd voor het eerst ontwikkeld door Fjällräven oprichter Åke Nordin in 1979. Tijdens “Fjällräven Weeks” hielp hij mensen de voordelen van meerdaagse trekking in Zweden te ervaren, zelfs als ze er nog niet helemaal klaar voor waren om het zelf te doen. In 2005 vond de eerste Fjällräven Classic zoals we die nu kennen in Zweden plaats; een meerdaagse trekking met logistieke ondersteuning. Sindsdien is het een populaire trekking geworden in een serie van landen: Zweden, Denemarken, ­ Duitsland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Korea en Chili, met een sterke mondiale verbintenis.

Fjällräven Classic viert dit jaar zijn 20e verjaardag

Meerdaagse trekking voor iedereen – Ervaar. Leer. Groei.

Fjällräven Classic viert dit jaar zijn 20e verjaardag. Een kans voor iedereen om te leren meerdaagse trektochten te volbrengen. Om alles wat ze nodig hebben op hun rug te dragen. Om in hun eigen tempo te lopen. Om vriendschappen te smeden langs iconische routes. Om gaandeweg ervaringen, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid op te doen.

Leestip:  Koken op het kampvuur met eetbare wilde planten

Dit alles wordt gedaan in de hoop dat de deelnemers na de Fjällräven Classic naar huis terugkeren en met vrienden en familie verder gaan wandelen, waarbij ze hun kennis aan anderen doorgeven en hun interesse in de natuur vergroten.

Fjällräven Classic Chile: De meest zuidelijke trek

Chili is de nieuwste toevoeging aan de Fjällräven Classic-evenementen. De treks vinden plaats in Patagonië. De wandelaars zullen getuige zijn van berggletsjers die in de meren en zeeën afkalven, estancias doorkruisen en paden belopen die alleen toegankelijk zijn tijdens het evenement. Het weer, de flinke afstanden en verticale beklimmingen zijn uitdagend, maar met de juiste voorbereiding en een positieve instelling goed te doen.

Fjällräven Classic UK: Een nieuwe route voor 2024

Fjällräven Classic UK keert terug in 2024 en neemt wandelaars mee door het Lake District nationale park in het noordwesten van Engeland. Het is het hoogste punt van Engeland en biedt een verleidelijke mix van cultuur en natuurlijke landschappen. Het weer kan soms “humeurig” zijn, maar de goed onderhouden paden en adembenemende uitzichten belonen elke inspanning.

Fjällräven Classic

Waar zijn de tickets verkrijgbaar?

Verzeker jouw plek voor Fjällräven Classic door exclusief te profiteren van vroege toegang door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Van 4 Maart om 10:00 uur tot 11 Maart om 10:00 uur, zijn tickets voor Fjällräven Classic Sweden, UK, Denmark, Germany, Korea, en Chile enkel verkrijgbaar voor abonnees.

Leestip:  Nieuw ANWB-boek: Het Allermooiste van Nederland

Na de vroege toegangsperiode worden alle resterende tickets hier vrijgegeven aan het overige publiek op 12 Maart om 10:00 uur. Houd er rekening mee dat er tijdens de officiële release een beperkt aantal tickets beschikbaar zal zijn. Fjällräven Classic USA tickets zullen later in het voorjaar van 2024 vrijkomen.

Classic, duurzaam

Classic, duurzaam

Voor Fjällräven is het verband tussen tijd doorbrengen in de natuur en het respecteren van de natuur duidelijk, waardoor een meerdaagse trekking via Fjällräven Classic een waardevolle toegangspoort tot het buitenleven is. Bij het voortzetten van Fjällräven Classic is het noodzakelijk om de impact die het evenement heeft op de lokale omgeving te beperken. Om de zeven parcours beter te beschermen, werken Fjällräven’s Global Events en CSR & Compliance teams nauw samen om het gebruik van hulpbronnen te optimaliseren, klimaatvriendelijk transport te belonen en afval te verminderen.

Zoals Aiko Bode, Chief Sustainability Officer, CSR & Compliance uitlegt, “De missie van Fjällräven is om mensen de natuur in te brengen en het basiskamp in een betere staat achter te laten dan ze het hebben aangetroffen. Dus hoewel we trekking actief promoten, moeten we ervoor zorgen dat Fjällräven Classic de natuur fundamenteel respecteert. Dit omvat het vergroten van het gebruik van transport met een lage impact naar evenementenlocaties en het aanbieden van eten en drinken met een lage CO2-uitstoot. We moeten ook een evenementencultuur cultiveren die respect voor de natuur mogelijk maakt. Zoals deelnemers laten zien waar ze moeten lopen om te voorkomen dat er olifantenpaden ontstaan, hoe ze een tent kunnen opzetten zonder schade aan de lokale flora toe te brengen en hoe ze met hun afval moeten omgaan.”

Leestip:  Nieuw ANWB-boek: Het Allermooiste van Nederland

Fjällräven Classic-deelnemers worden zelfs aangemoedigd om actief afval op de route op te rapen. Bij sommige evenementen krijgen deelnemers een vuilniszak met hun eigen naam en worden er wedstrijden gehouden wie onderweg het meeste afval kan verzamelen. Het engagement eindigt niet bij informeren. Volgens Aiko “investeert Fjällräven ook in projecten voor natuurherstel en natuurbehoud om de lokale ecosystemen van elke trektocht te behouden en te verbeteren.” Uiteindelijk is het doel van Fjällräven om de uitstoot van Fjällräven Classic Zweden in 2025 met 30% te verminderen en een routekaart te creëren voor toekomstige zero-waste evenementen.

De missie van Fjällräven is om mensen dichterbij de natuur te brengen, terwijl ze het basiskamp in betere vorm achterlaten dan ze het aantroffen.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in