Fietsen langs de Maas

Fietsen langs de Maas – Van Luik naar Hoek van Holland (of omgekeerd) Ad Snelderwaard.

Ad Snelderwaard heeft als auteur van wandel- en fietsrouteboeken zijn sporen ruimschoots verdiend. Deze week verschijnt van zijn hand het volledig vernieuwde boek Fietsen langs de Maas . Conform het concept dat Snelderwaard met zijn succesvolle boek Fietsen langs het Pieterpad heeft ontwikkeld biedt hij nu weer een bijzonder aantrekkelijk traject. Zo kan iedereen van Luik naar Hoek van Holland fietsen en zie je de Maas op een manier zoals je hem nog nooit hebt gezien.

Met Fietsen langs de Maas laat routemaker, auteur en fotograaf Ad Snelderwaard je op de meest aantrekkelijke manier van Luik naar Hoek van Holland fietsen. Of omgekeerd, stroomopwaarts naar Luik. Zonder compromis heeft hij de mooiste, rustigste en meest afwisselende route gezocht. Soms valt daarbij de keus op de LF-Maasroute en soms op andere knooppuntroutes. Af en toe kiest hij, als hij dat de moeite waard vindt, voor een stukje route buiten de knooppunten om.

Leestip:  Elektrische fietser voelt zich 'meer dan gemiddeld' veilig

De fietser komt nooit meer voor een verrassing te staan dankzij:De Maas is de rode draad van deze route, maar het stroomgebied van de Maas loopt door een variatie aan landschappen, waardoor de route enorm veel afwisseling kent. In België stroomt de Maas tussen resten van een oer-industrieel landschap, in Limburg door een glooiend terrassenlandschap met steeds meer Maasplassen. Verderop is het een traag stromende laaglandrivier tussen kronkelende dijken. Bij het naderen van de monding kijk je vanaf prachtige fietspaden uit op de indrukwekkende Rotterdamse haven.

De Maasduinen, Maasheggen en de Biesbosch zijn enkele van de grote natuurgebieden langs de route. Daartussen fiets je tussen parels van vestingstadjes, zoals Ravenstein, Heusden en Woudrichem. Het boek bevat zestien hoofdstukken, gelijk aan de zestien etappes waarin de route is opgedeeld. Elk hoofdstuk bevat informatie en verhalen over bezienswaardigheden onderweg, gesprekken met mensen die een bijzondere relatie hebben met de Maas én beschrijvingen van de meest bijzondere kunst langs de route. En natuurlijk heel veel prachtige foto’s die maken dat je zin krijgt om de route te gaan fietsen.

De fietser komt nooit meer voor een verrassing te staan dankzij:

Leestip:  Ook voor getrainde fietsers is e-biken in de Alpen geweldig

Fietsen langs knooppunten, of een andere goede aanwijzing;
Zestien uitneembare kaarten;
Gratis GPS-tracks;
Uitgebreide lijst met overnachtingsadressen.

Fietsen langs de Maas

272 pag.| Paperback | Uitgeverij Elmar | € 19,99 | ISBN 9789038927893 | maart 2022

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in