Europa-Park introduceert reserveringssysteem voor camping

Nazomeren in het Wilde Westen van Europa-Park

Europa-Park blijft dit jaar doorlopend geopend tot en met 9 januari 2022. Het park zal in deze periode een paar keer van kleed wisselen. Allereerst is er het Halloween-seizoen, daarna de HALLOWinter-weken die overgaan in het winterseizoen. Ook de decoratie van het kampeerterrein zal telkens aangepast worden . Met de nieuwe mogelijkheid om vooraf te reserveren is iedere gast hier nu gegarandeerd van een staanplaats.

Europa-Park: pompoenen en kerstbomen

Vanaf 2 oktober staat Europa-Park in het teken van Halloween. Het hele park kleurt oranje als het versierd wordt met zo’n 180.000 pompoenen, 15.000 chrysanten, 5.000 maïsplanten en 3.000 strobalen. Het park en de shows zijn dan een beetje griezelig, maar voor jong en oud nog steeds gezellig. We noemen dat ‘grie-zellig’! Echte horror-fans kunnen dit jaar weer op geselecteerde avonden terecht bij de Horror Nights – Traumatica.

Op 8 november gaat HALLOWinter van start en duurt tot 27 november. Normaal gesproken zou Duitslands grootste attractiepark in deze periode gesloten zijn, maar blijft dit jaar open voor iedereen die niet kan kiezen tussen pompoenen en kerstbomen. Alle attracties zijn gewoon in bedrijf uitgezonderd Atlantica SuperSplash en Fjord Rafting (vanwege de ombouw voor de winteropenstelling). HALLOWinter loopt vloeiend over in het populaire winterseizoen dat zal duren tot 9 januari 2022. Nieuwigheden zijn er in het park volop. Vorig jaar is de compleet nieuwe attractie Piraten in Batavia geopend, dit jaar presenteert het park enkele nieuwe shows en een nieuw virtual reality-avontuur op achtbaan Alpenexpress.

Leestip:  ANWB maakt Top Campings 2024 bekend
Rulantica: het gehele jaar geopend

Het in 2019 geopende waterpark Rulantica werd vorig jaar reeds uitgebreid een sauna- en relax-afdeling. Dit jaar kreeg het buitengebied een bijzonder gethematiseerd glijbanen-bastion met 10 verschillende glijbanen en meer dan 100 speelmogelijkheden. Evenals de nieuwe waterspeelplaats voor de allerkleinsten is dit bedoeld voor het zomerseizoen. Ook in het binnengedeelte is een bijzondere toevoeging gedaan: een bassin waarin je met een VR-bril onderwater avonturen kunt beleven. Rulantica is altijd al het gehele jaar geopend.

Rulantica: het gehele jaar geopend

Camping: nu ook vooraf te reserveren

Voor gasten die graag avontuurlijk overnachten beschikt Europa-Park over een eigen Camp Resort. Dat bestaat enerzijds uit een gedeelte met ingerichte huifkarren, blokhutten en tipitenten, anderzijds uit een camping waar men kan verblijven in de eigen caravan, camper of tent. Nieuw is dat men hier niet meer op de bonnefooi kan aankomen. Om iedereen een staanplaats te garanderen is een reserveringssysteem ingevoerd. Hiermee konden reeds de huifkarren, blokhutten en tipitenten van het Camp Resort geboekt worden.

Leestip:  De Bessenhof prettig, ontspannen en naakt recreëren

Op de site kan men staanplaatsen van verschillende groottes reserveren. Er zijn ook speciale tentplaatsen. Nieuw is ook de invoering van een in- en uitchecktijd. Eerder kon men op ieder moment van de dag het terrein oprijden, maar om meer rust te creëren is deze regeling ingevoerd.

De Europa-Park-camping ligt op vijf wandelminuten van de ingang van Europa-Park. Het terrein beschikt over stroomaansluitingen (230V/5kWh), afwasruimtes en een waterinname- en loosstation. Evenals het warme water in de moderne sanitairgebouwen en wifi is het gebruik helemaal gratis. Honden zijn toegestaan (niet in de ingerichte accommodaties). Voor ontbijt is er een kiosk waar broodjes verkocht worden of men neemt deel aan de ontbijtbuffet.

Meer informatie

Alle informatie ook terug te vinden op de nieuwe website die nu ook compleet in het Nederlands beschikbaar is. Bovendien is het terug te lezen in de nieuwe Nederlandstalige brochure welke aan te vragen is via www.europapark.de/aanvraag.

Leestip:  Vakantiebeurs 2024: op naar de Provence-Alpes-Côte d’Azur!

Voor een bezoek aan het Europa-Park Resort dienen gasten momenteel te beschikken over een reserveringsbevestiging of een ticket op datum. Voor toegang is de 3G-regeling van toepassing. Op www.europapark.de/info2021 staan de details over hoe men kan bewijzen dat men getest, genezen of gevaccineerd is. In de attracties, wachtrijen en overdekte ruimtes dient een mondmasker gedragen te worden. In het waterpark geldt deze plicht tot aan de kleedkamers.

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in