Dromen waarmaken: kamperen in canada

Het is zover, de knoop is doorgehakt: jullie gaan een prachtige reis maken! Dat er heel veel mooie plekken te vinden zijn op onze planeet, is vanzelfsprekend. Maar waar gaat jullie reis naartoe? Hebben jullie weleens nagedacht over een kampeerreis? En dan bedoelen we niet met een tentje in de achterbak door Frankrijk crossen maar een échte kampeerreis met camper door de ruige, prachtige landschappen van Canada.

Kamperen in Canada

Je moet begrijpen dat kamperen in Canada er iets anders aan toe gaat dan in Europa. De afstanden hier zijn anders, er zijn strenge regels met betrekking tot wildkamperen en vergeet de beren niet. Dit betekent niet dat je niet moet doen, in tegendeel juist! Het zal een enorm gave ervaring worden die je niet snel zal vergeten! Maar wanneer ga je, wat moet je alvast regelen en wat doe je met die beren?

De beste periode

Het ligt eraan wat je graag wilt zien, maar aan wordt geraden om tussen maart en oktober te reizen. September is Indian Summer: de bossen worden voorzien van geweldige herfstkleuren!

Leestip:  Gezinscamping Laarbrug voor piep jong en stok oud
Regel je vlucht en camper op tijd

Canada ligt niet bepaald om de hoek, dus het is verstandig om op tijd je vlucht te boeken. Via de website Skyscanner kun je instellen dat je een mailtje krijgt als de tickets op jouw gewenste data goedkoper (of duurder) zijn geworden. Als je een ticket hebt gescoord dan is het tijd om je camper te huren.

Doe onderzoek naar verschillende soorten campers en vraag meerdere offertes aan. Maak met het verhuurbedrijf van de camper duidelijke afspraken over het ophalen van jouw camper. Tijdens zo’n lange vliegreis kan het vaak – zeker met een overstap – voorkomen dat je flinke vertraging oploopt. Je wilt natuurlijk niet dat jouw camper aan iemand anders wordt verhuurd omdat jij 24 uur vertraging hebt. Mocht dit jullie overkomen, wisten je dat je een vergoeding voor de vertraging van het vliegtuig kunt krijgen bij hulporganisaties als AirHelp?

Overnachtingen

Wildkamperen is op sommige plekken mogelijk, maar wij raden aan om altijd een reservering te maken bij een camping. In het laagseizoen kun je vaak wel een plekje scoren op een camping, maar in het hoogseizoen moet je ruim van te voren een plekje reserveren. Zeker op de toeristische plekken zitten de campings gauw vol. Dus als jullie de basis van jullie route hebben bedacht is het verstandig om alvast wat overnachtingen te boeken.

Leestip:  Camping Oeltjen bij het het Zwischenahner Meer
Beren: hoe gevaarlijk zijn die nou echt?

Ze zien er aaibaar uit, maar dat zijn ze absoluut niet. Beren zijn wilde dieren en zijn levensgevaarlijk als ze zich bedreigd voelen. Houd altijd 100 meter afstand als je een beer tegenkomt. Als je een eenzaam berenjong tegenkomt is het heel verleidelijk om dit schattige wezen een aai over z’n bol te geven, maar het feit dat je z’n moeder niet ziet, betekent niet dat ze niet in de buurt is. Als je aan haar kleintje komt, kom je aan haar. Dus begin hier voor je eigen veiligheid maar niet aan.

Laat nooit etensresten liggen, beren hebben een erg goede neus dus die staan voor je het weet bij je op de stoep. Ook is het belangrijk om tijdens een wandeling op een natuurlijke manier geluid te maken. Zo weten beren dat er in de omgeving iemand is en zullen ze op afstand blijven. Kom je toch oog in oog te staan met een beer? Ren dan niet weg, we kunnen je vertellen dat beren veel harder rennen dan jij. Maak geen oogcontact en loop rustig weg. Zolang de beer zich niet bedreigd voelt is de kans klein dat hij je aanvalt. Mocht je meer informatie willen over beren, hun leefgebied of iets anders? Check dan BeBearAware!

Leestip:  Vier partijen zetten streep door stekkerboete
 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in