Downloaden op de camping kan dure grap worden

De ANWB waarschuwt vakantiegangers voor hoge boetes voor illegaal downloaden in het buitenland. Downloaden uit illegale bron is in heel Europa verboden en vooral in Duitsland is er sprake van strenge handhaving.

Hoge boetes

In Duitsland kan de boete oplopen tot € 1000,00. Ook het illegaal kijken naar een populaire serie of het illegaal luisteren naar muziek is verboden. In Duitsland kunnen advocaten kantoren, die in opdracht van de film- en muziekindustrie de rekeningen versturen, veel makkelijker dan in Nederland de IP-adressen opvragen. De rekening zal naar de eigenaar van de camping gestuurd worden die vanzelfsprekend gelijk op zoek gaat naar de downloader van het illegale materiaal.

Persoonlijke internetcode

 Vaak ontvang je een persoonlijke internetcode dus kan de eigenaar van de camping heel simpel achterhalen wie verantwoordelijk is voor de illegale download(s) en kan je persoonsgegevens doorgeven als daarom gevraagd wordt. Heb je niet zo’n code gekregen dan wordt het voor de eigenaar al lastiger om te bewijzen wie zich schuldig heeft gemaakt maar het is zeker niet onmogelijk.

Leestip:  Camping De Sangershoeve in een prachtig natuurgebied

Naast dat het downloaden strafbaar is ben je ook de andere campinggasten tot last omdat de (vaak beperkte) internet verbinding met z’n allen gedeeld moet worden.

Niet doen is het advies!

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in