Dichterbij de natuur in de Franse bergen

Kortingspas voor duurzame reizigers, natuurfestivals en buiten slapen

Uit onderzoek blijkt dat hoe meer we in de natuur zijn, hoe beter we deze willen beschermen. Vakantie gaan kan goed samengaan met aandacht voor milieu en natuur. Kies voor een reis per trein, ga kamperen en verblijf in de natuur.

Natuur en plantenfestival Morzine 17-23 juli

In juli vindt opnieuw het natuurfestival plaats. Een week voor naturelovers met outdoor workshops, sophrologie, yoga sessies, plantencursussen en wellness. Een perfect moment om in balans met de natuur en met jezelf te komen. Meer informatie natuurfestival en natuur en planten festival.

De natuur in met Cécile

Samen met Cécile ga je de bergen in om te leren over eetbare planten, over natuurlijke cosmetica of over Afghan walking. Hoe pluk je bergplanten, welke planten zijn eetbaar of in te zetten tegen verkoudheid of infecties. Of volg de workshop over natuurlijke cosmetica waarbij je verse wilde planten gebruikt. Kosten voor een halve dag 16 euro voor kinderen en 20 euro voor volwassenen. Meer informatie.

Portaledge bij AvoriazPortaledge bij Avoriaz

Buiten slapen hangend aan een klif

Slapen in een portaledge, een bedje hangend aan een klif. Samen met gids Pierre Baud ga je eerst abseilen naar een verticale klif op 100 meter hoogte. Pierre maakt hier eerst een diner klaar met alleen lokale producten uit de vallei. Daarna maakt hij je bed hangend aan de klif klaar.

Leestip:  Vakantiegangers stoten gemiddeld 913 kilo C02 uit

Bivak Lil StashBivak Lil Stash

Bivak bij Lil Stash

Slapen in een tent onder de heldere sterrenhemel in de bergen. Wie droomt er niet van. Midden in het bos bij Lil Stash in the middle of nowhere staan 2 safari tenten. Een magische plek ! In elke tent kun je met 5 personen slapen voor 95 euro per tent inclusief opgemaakte bedden. Meer informatie

Bivak Lil Stash foto 2Bivak Lil Stash

Permacultuur tuinen

La Cordée de légumes is een permacultuur tuin waar groenten en kruiden in symbiose groeien met de natuur. De groenten worden in een aantal restaurants in Morzine en Avoriaz geserveerd. www.cordee.fr. In St Jean d’Aulps, een dorpje dat op een paar km afstand van Morzine ligt de 5.000m2 grote moestuin van restaurant La Chamade. Hier wordt met respect voor de natuur groente gekweekt. Van 15 kruidenplanten uit de tuin heeft de chef een likeur gemaakt “La Fée des Monts” genaamd.

Leestip:  Wandel en fiets langs verhalen uit het verleden

De tuin van Thiery Thorens van La ChamadeDe tuin van Thiery Thorens van La Chamade

Kortingspas om duurzaam toerisme te bevorderen – Pass Alpin Express

In Morzine hebben 40 lokale bedrijven zich verenigd om reizigers te stimuleren de trein te nemen naar hun bestemming. Iedereen die per trein reist ontvangt kortingen op accommodatie, liftpassen, transfers, materiaal, restaurants en activiteiten. De zogenaamde Pass Alpin Express is geldig in Morzine-Avoriaz, Les Gets and the Vallée d’Aulps. Niet minder dan 70% van je totale uitstoot tijdens je vakantie wordt veroorzaakt door de reis ernaar toe. Door te kiezen voor de trein in plaats van vliegtuig verminder je deze uitstoot tot wel 95%. Meer informatie.

Toerisme, natuurbehoud en duurzaamheid

In Morzine en Avoriaz gaan natuurbehoud en de komst van toeristen hand in hand. Samen met de nationale Franse boswachterij zette het dorp een bosproject en planten ze inheemse bomen. Non profit organisatie Montagne Verte zet zich in de vallei specifiek in voor duurzaamheid. Onder de initiatieven behorent een treinproject, ebikes en de green pages.

Leestip:  Family fun: De zes leukste familieactiviteiten in Kroatië
Over Morzine en Avoriaz

Morzine is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets en telt 3.000 inwoners. Avoriaz ligt op een hoogte van 1800 meter en is een autovrije bergplaats. Van een afstand bootsen de gebouwen de rotsen onder het dorp na. De dorpen maken deel uit van het UNESCO Global Geopark Chablais, een natuurgebied van bijna 900 km2.
Meer informatie www.morzine-avoriaz.com en www.avoriaz.com

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in