De mooiste plekken in Amerika om te kamperen

Kamperen in Amerika is een waar avontuur. Het veelzijdige land biedt kansen voor allerlei soorten kampeerders. Of je nou met een camper of met een tent op pad gaat, de indrukwekkende natuur zal je keer op keer verbazen. Bovendien is voor een tripje naar Amerika niet eens een visum nodig. Zolang je reis minder dan 90 dagen duurt is enkel een ESTA voldoende. Lijkt zo’n kampeeravontuur in Amerika jou ook wel wat? We zetten een paar van de mooiste plekken in Amerika om te kamperen voor je op een rijtje. Doe er je voordeel mee!

Kamperen in Nationale Parken

Amerika heeft een aantal legendarische Nationale Parken. In deze schitterende parken liggen vaak grote kampeerterreinen. Deze zijn meestal voorzien van de meeste basic voorzieningen, zoals een toilet en een kraantje voor drinkwater. Soms zijn er ook washokken aanwezig. Een aantal populaire Nationale Parken met kampeerterrein zijn Yosemite National Park, Yellowstone National Park en Acadia National Park. Een nadeel van al deze schitterende natuurgebieden is dat ze enorm populair zijn. Dit betekent dat ruim van tevoren reserveren, helemaal in het hoogseizoen, echt nodig is. Wil je meerdere Nationale Parken bezoeken tijdens je kampeertrip? Met de America The Beautiful Pass kun je bij alle Nationale Parken naar binnen.

Yosemite National Park

Yosemite National Park

Monument Valley

Monument Valley is een gebied dat bekend staat om de unieke rotsformaties. Het is een uitgestrekte vallei die zowel in Utah als in Arizona ligt. Midden op deze vallei ligt een uitgebreide camping. Met uitzicht op de rode rotsformaties geniet je hier van de verschillende faciliteiten. Je kunt op deze camping zelfs zwemmen in een mooi zwembad! Net als bij de Nationale Parken geldt hier dat je op tijd moet reserveren om zeker te zijn van je plekje.

Monument Valley

Monument Valley

Chattahoochee National Forest

Chattahoochee National Forest is een hele mond vol, maar ook een geweldige kampeerbestemming. In dit gigantische bos in Georgia liggen zo’n vijfhonderd kampeerplekken. Met je camper rijd je hier langs kolkende rivieren en indrukwekkende watervallen. Je waant je echt even in een compleet andere wereld, terwijl je je camper onder de groene bomen parkeert en geniet van het geruis van het water op de achtergrond.

Ga goed voorbereid op reis

Als je op kampeertrip naar Amerika wil, moet je je goed voorbereiden. Veel grote campings zitten al maanden van tevoren volgeboekt. Ook moet je natuurlijk over de juiste reisdocumenten beschikken. Online het ESTA Amerika aanvragen gaat gelukkig heel makkelijk en ook campings reserveren doe je eenvoudig online. Lees je verder goed in en zorg voor een goede uitrusting. Dan kan je volop gaan genieten van de mooiste plekken in Amerika.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in