De Flakkeense Yurt voor rust en stilte

Een plek in de natuur waar je tot jezelf kunt komen in alle rust en stilte.

De Flakkeese yurt is een authentieke Mongoolse yurt met een traditionele inrichting en de houtkachel in het midden.

De yurt staat op het perceel van Ecoboerderij de Kinderpit, tussen het bos, de natuurvijver en het paddock paradise van de kudde paarden, met een prachtig uitzicht over de Flakkeese polders. Vanaf de oprit van de Kinderpit loopt er een eigen opgang naar de yurt die door het bos en langs de vijver loopt.

De locatie en de ligging zorgen voor een perfect verblijf voor rust, verstilling en verdieping.
De Kinderpit is gevestigd in Den Bommel op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Het eiland is omringd door het Haringvliet, het Volkerak, de Grevelingen en de Noordzee en biedt een afwisseling van natuur, rust, ruimte en bezienswaardigheden. Dit deel van de delta is een Natura 2000 gebied en wordt gesteund en beschermd door het Wereld Natuurfonds.

Leestip:  De nieuwe topvoortenten voor caravans voor 2024
Oorsprong

Een yurt is een van natuurlijke materialen gemaakte, ronde tent, die wordt gebruikt door rondtrekkende nomaden in zuidoost Azie. De yurt (of ger) betekent ‘Thuis’ en bestaat al meer dan 3000 jaar.
Bij hun in het westen zien ze de yurt steeds vaker aangeboden worden als een originele en luxe accommodatie met verschillende doeleinden. En dat is niet vreemd, want het verblijf in een yurt zorgt voor een unieke en authentieke ervaring!

Het Gebruik

De ronde vorm, de bijzondere constructie, de akoestiek of juist de stilte maken de yurt tot een magische plek waar je je geborgen en geïnspireerd voelt. De ruimte is voor vele doeleinden te gebruiken. De houtkachel die traditioneel in het midden staat is een heerlijke natuurlijke warmtebron waar ook op gekookt kan worden. Door de materialen waar de yurt uit bestaat en de houtkachel is de yurt ook in natte en koude periodes een heerlijke verblijfplaats.

Leestip:  CAMPWERK presenteert 2 nieuwe daktenten
De Kinderpit

De Ecoboerderij is een oase voor mens en dier in de polders van Flakkee. Door de biodiversiteit en beschutting is het een paradijs voor vogels, kikkers, vlinders en bijen. Deze wilde dieren gaan goed samen met de boerderijdieren.
Op de Kinderpit zijn verschillende activiteiten gevestigd, allemaal zoveel mogelijk vanuit de visie van permacultuur.

Website De Flakkeese yurt: www.deflakkeeseyurt.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in